Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

12:31  |  18/04/2024

Personatges il·lustres

 • Amadeu Vives

  Amadeu Vives

  Amadeu Vives va néixer a Collbató el 1871, i des de molt petit va manifestar afició per la música. L'any 1882 va ingressar a l'escola Santa Anna de Barcelona, on va completar la seva formació musical. Al cafè Petit Pelayo de les Rambles, va conèixer Lluís Millet, i fundà l'Orfeó Català el 1891. Va musicar poemes com l'Emigrant, escrit per Jacint Verdaguer, i cançons populars tan conegudes com Tambors o la Balanguera. L'any 1897 es trasllada a Madrid, on es va iniciar en el gènere de...

 • Elies Rogent i Amat

  Elies Rogent

  Arquitecte de renom, que va néixer a Barcelona el 1821. Va cursar estudis a l'Escola d'Arquitectura de Madrid i va ser director de l'Escola Provincial d'Arquitectura de Barcelona a partir de 1871.

 • Pau Bertran i Bros

  Pau Bertran i Bros

  Pau Bertran i Bros, nascut a Collbató 1853, va destinar la seva curta vida a la poesia i a recuperar la literatura oral popular, amb la qual cosa es va convertir en una de les figures rellevants del moviment folklòric de la Reinaxença. Les cançons populars i rondalles que va recollir tenen com a escenari Montserrat i els pobles circumdants, com Collbató.