Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

04:14  |  15/12/2018

Notícies

 • L'oli de productors locals, protagonista de la Fira de Nadal

  4/12/2018

  L’oli dels productors locals, producte estrella de la nova Fira de Nadal

  La Fira de Nadal de Collbató inicia una nova etapa, amb l’oli dels productors locals com a protagonista. La Fira, que tindrà lloc dissabte, 15 de desembre, de 16 a 21 hores, i diumenge 16, de 10 a 15 hores, oferirà tastos per descobrir i degustar l’oli nou dels productors de Collbató. Un producte de qualitat, i de proximitat, per enriquir la dieta diària.

  La fira oferirà també parades d’alimentació, de vi i cerveses artesanes, i mostres d’animals de granja i de maquinària agrícola. El nucli històric també albergarà parades de decoració i artesania, per fer, o fer-se, regals.
   
  Les entitats locals realitzaran activitats i parades en què participar de forma solidària. I, com cada any, el gran pessebre vivent als jardins de Can Roger, de la mà de Teatre La Forja.

 • Josep Lluís Escriu, explicant les actividades realitzades per Collbató per a la Solidaritat

  3/12/2018

  Un cap de setmana ple de solidaritat

  Aquest cap de setmana, l'ONG Collbató per a la Solidaritat ha omplert Collbató de solidaritat, amb una àmplia oferta d'activitats gratuïtes per fomentar i treballar la consciència i la solidaritat.

  Les activitats van iniciar-se dissabte a les 10 del matí, al Casal de Cultura, amb una Masterclass de Ioga amb Salut&Vida, impartida per Jitka Vitova. A la masterclass es va fer una introducció a les postures bàsiques del ioga, les tècniques de respiració i relaxació, al ritme del so dels bols.
   
  A les 12 hores, també al Casal de Cultura, es va oferir un taller de ceràmica on es va explicar la fabricació i decoració d'adorns nadalencs amb tècniques tradicionals.

 • Robert Ramírez, interpretant clàssics a l'església de Sant Corneli

  3/12/2018

  El futur dels clàssics

  L’actuació, ahir, del jove organista Robert Ramírez va mostrar, a l’església de Sant Corneli, el futur de la música clàssica en mans de les generacions que seran els grans intèrprets del futur i que agafen el relleu en la transmissió de la cultura.

  Amb un repertori format per clàssics com Vivaldi, Bach i Mendelssohn, Ramírez va oferir un concert que va anar incrementant la intensitat de la interpretació. El músic es va trobar particularment còmode amb les peces de Johann Sebastian Bach, i va demostrar les seves capacitats al màxim en la interpretació de l’obra “Preludi i fuga en la menor, BWV 543”.

 • L'organista Robert Ramírez

  2/12/2018

  Aquesta tarda, l'orgue ressonarà a l'Església de Sant Corneli

  El jove Robert Ramírez, amb 20 anys, serà l'organista convidat per l'Associació d'Amics de l'Orgue de Collbató per interpretar, a partir de les 6 de la tarda, un repertori amb obres de Vivaldi, Bach i Mendelsson, entre altres.

  Robert Ramírez va entrar a l'Escolania de Montserrat als 10 anys i, després, ha continuat els seus estudis als conservatoris de Sabadell i Terrassa. Ha finalitzat el grau professional de piano i orgue i toca regularment a l'església de la Santíssima Trinitat de Sabadell.
   
  Aquesta tarda, torna a sentir tot el poder de l'orgue, amb un programa de clàssics. Com sempre, amb entrada gratuïta i aportació voluntària. Que ressoni l'orgue de Collbató!

 • La conferència va tenir lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura

  1/12/2018

  Investigació i prevenció, eines contra el càncer

  Ahir a la tarda va tenir lloc la conferència sobre el càncer dins dels actes organitzats per a La Marató de TV3, que enguany recapta fons per fomentar la investigació d'aquesta malaltia.

  La metgessa i biòloga Ana Latorre va oferir dades sobre la incidència de la malaltia. Així, va explicar que més del 40% de càncers es poden prevenir, mantenint una dieta saludable, reduint el consum d'alcohol, evitant l'exposició excessiva al sol i fent exercici. També va destacar la importància de fer-se revisions: les dones, mamografies cada dos anys, dels 50 als 69 anys i tothom, fent anàlisi de femta per descobrir si hi ha sang en les deposicions, també a partir dels 50 anys.

 • El kit de recollida Porta a Porta

  30/11/2018

  Comença el període de recollida dels kits del nou sistema Porta a Porta

  Des d’avui, 30 de novembre i fins al dia 10 de desembre, la Sala Portals serà el centre de recollida dels kits del nou sistema Porta a Porta, que seran obligatoris a partir del 10 de desembre. Recorda que, per recollir el teu kit, has de portar la carta que vas rebre a casa teva.

  L’horari de recollida del kit és d'11 a 14 hores i de 16 a 19 hores; dissabtes en horari de matí, diumenges, en horari de matins i festius tancat.
   
  El kit consta d'un cubell taronja multifracció gran, un cubell més petit, per a la fracció orgànica, una saca per a les restes de jardí, una saca gran (per a qui la demani, per a les restes de poda) i un magnètic amb el calendari de recollida.

 • La III Jornada d'Empresaris a Collbató

  29/11/2018

  La III jornada d'Empresaris constata el creixement de l'activitat a Collbató, amb 9 noves empreses

  La III Jornada d'Empresaris de Collbató celebrada ahir va constatar el creixement de l'activitat econòmica al municipi, amb 9 noves empreses que se sumen al cens empresarial de la població.

  Concretament, 1 empresa de màrqueting digital, 4 habitatges turístics, 2 immobiliàries, 1 luthier i 1 assessoria fiscal i financera. També es va anunciar l'aprovació de la millora de l'enllumenat al Polígon Les Ginesteres.

 • Aquest cap de setmana tindrà lloc el VIII Cap de Setmana Solidari de Collbató

  28/11/2018

  Dissabte i diumenge, VIII Cap de Setmana Solidari a Collbató

  El cap de setmana de l'1 i 2 de desembre, l'ONG Collbató per a la Solidaritat oferirà una sèrie d'activitats gratuïtes per fomentar i treballar la consciència i la solidaritat.

  Les activitats començaran dissabte 1 de desembre, a les 10 del matí, al Casal de Cultura, on tindrà lloc una Masterclass de Ioga amb Salut&Vida. La classe estarà impartida per Jitka Vitova. Es farà una introducció a les postures del ioga, les tècniques de respiració i relaxació.
   
  A les 12 hores, també al Casal de Cultura, hi haurà un taller de ceràmica on s'explicarà la fabricació i decoració d'adorns nadalencs amb tècnica tradicional, també impartit per Jitka Vitova.

 • Reunió de representants dels ajuntaments de Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera i El Bruc amb el Ministeri de Foment

  27/11/2018

  Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera i El Bruc es reuneixen a Madrid amb el Ministeri de Foment per manifestar l’oposició frontal a l’ampliació de l’A-2

  Una delegació dels Governs municipals de Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera i El Bruc s’han reunit avui a Madrid amb representants del Ministeri de Foment per manifestar-los la seva oposició frontal a l’ampliació de l’A-2.

  La delegació de poblacions afectades estava formada per representants dels consistoris de Collbató (l’alcalde, Miquel Solà, i el regidor d’Acció Territorial, Mobilitat i Espais Naturals, Josep Estradé), Esparreguera (l’alcalde, Eduard Rivas), Abrera (l’alcalde, Jesús Naharro), El Bruc (l’alcalde, Enric Canela) i Olesa de Montserrat (el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera). Per part del Ministeri de Foment hi era el secretari general d’Infraestructures, Javier Izquierdo.
   
  Els...

 • El Ple Municipal va tenir lloc a la Sala d'Actes del Casal de Cultura

  27/11/2018

  El Ple Municipal tracta la situació de la Guàrdia Municipal

  A la sessió del ple ordinari d'ahir va assistir una representació del cos de Guàrdia Municipal amb pancartes reivindicatives. La situació d'aquest col·lectiu va ser un dels temes centrals de la sessió, amb intervencions de tots els grups polítics i de representants del mateix cos, als quals l'alcalde va animar a explicar les seves reivindicacions.

  Abans d'iniciar-se el ple, l'alcalde, Miquel Solà, va comunicar que no es podia celebrar a la Sala Portals, com és habitual, pels preparatius del lliurament dels kits per a la recollida selectiva. També va presentar el nou secretari de l'Ajuntament, Jordi Esteban. La sessió va començar sense l'assistència del regidor Salvador Valls, que es va incorporar uns minuts després.