Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

12:48  |  16/07/2018

Notícies

 • Vista general del procés d'excavació de la Cova Gran de Montserrat, a Collbató

  4/7/2018

  La Universitat de Barcelona excava als jaciments prehistòrics de les coves de Montserrat a Collbató

  Investigadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona han realitzat aquest mes de juny unes excavacions arqueològiques a la Cova Gran i la Cova Freda, de Collbató, que són uns dels referents més emblemàtics per a l’estudi del neolític mediterrani.

  És la primera intervenció científica que té lloc en aquests jaciments després que fossin estudiats per primera vegada fa gairebé un segle, en una expedició de l’Institut d’Estudis Catalans el 1922.

 • El Sopar de les Teulades, a la plaça de l'Era

  4/7/2018

  Dissabte, el Sopar de les Teulades!

  El tradicional Sopar de les Teulades es farà el aquest dissabte, 7 de juliol, a les 21 hores, a la plaça de l'Era. Ja pots adquirir els tiquets, per 13 euros, a la rectoria, de 20 a 21 hores, fins divendres.

  A banda de compartir una bona estona amb els veïns, gaudiràs d'una selecció de músiques de sempre per ballar, amb el músic Xavi Cris.
   
  Vine! Tindràs el cel com a sostre!

 • Signatura del conveni entre la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Ajuntament de Collbató

  3/7/2018

  La Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Collbató donaran suport al teixit empresarial local en la internacionalització, la formació i el comerç

  L’Ajuntament de Collbató i la Cambra de Comerç de Barcelona han signat un conveni per col·laborar amb la finalitat de donar suport a les empreses locals en la seva internacionalització, la millora de la formacio i la promoció del comerç.

  L’acord, signat el 20 de juny entre l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, i el director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell, contempla que l’Ajuntament i la Cambra posaran conjuntament, al servei de les empreses locals, serveis d’iniciació a l’exportació, d’análisi i d’obertura de nous mercats, d’accés a oportunitats de negoci i d’estratègia internacional per potenciar la internacionalització del teixit empresarial de Collbató.

 • Oliveres a Collbató

  3/7/2018

  El Patronat de la Muntanya de Montserrat renova la seva col·laboració en la campanya contra la mosca de l'olivera a Collbató i El Bruc

  L'acció s'emmarca dins dels objectius del Parc Rural del Montserrat i del Patronat de la Muntanya.

  L'any passat, el Patronat de la Muntanya de Montserrat va col·laborar en l'adquisició de més de 4.000 trampes per a la captura massiva de la destructiva mosca de l'olivera. Enguany, vist l'excel·lent resultat de la campanya anterior, el Patronat ha renovat la seva col·laboració amb els productors d'oli del Bruc i Collbató, amb el subministrament dels recanvis necessaris per a les 4.000 trampes, a les que s'afegeixen nous packs complets, per arribar a una cobertura de 34 trampes per hectàrea.
   
  En...

 • Comptador manipulat detectat a les inspeccions

  29/6/2018

  Collbató lluita contra el frau en els comptadors d'aigua

  Les inspeccions realitzades per Aigües de Collbató han detectat casos de frau en instal·lacions interiors. Els responsables d'aquests fraus, que perjudiquen la resta de la població, hauran d'afrontar liquidacions elevades.

  Arran dels processos de lectures i inspeccions realitzats per l'empresa encarregada de la gestió del servei d'abastament d'aigua municipal, s'estan detectant diversos fraus a les instal·lacions d'aigua. Aquests principalment són deguts a manipulacions del comptador.

 • Cartell del festival de fi de curs de Balla Collbató

  29/6/2018

  Festival de fi de curs de Balla Collbató

  Aquesta tarda, a partir de les 20.30 hores, l’Associació Balla Collbató presenta el seu primer festival final de curs, al Casinet de Collbató.

  L’espectacle, que oferirà balls de Zumbadance, Salsa, Danceline, i Sevillanes, entre altres, comptarà amb la participació de més de 50 persones.
   
  Per a més informació, pots contactar l’associació al seu facebook.

 • Croquis del traçat de l'A-2 projectat per Fomento. En blau, l'autovia. En vermell, la via de servei. Elaboració pròpia a partir de la informació de què disposa l'Ajuntament

  28/6/2018

  Olesa, Esparreguera, Abrera, Collbató, El Bruc i Castellolí acorden reclamar conjuntament de millorar i consensuar el projecte d’ampliació de l’autovia A-2

  Els sis municipis reclamen que el traçat es dissenyi conjuntament amb Generalitat i Ajuntaments.

  Els Ajuntaments d’Olesa de Montserrat, Esparreguera, El Bruc, Collbató, Castellolí i Abrera han decidit unir-se per dissenyar accions conjuntes i manifesten la necessitat de millorar i consensuar el traçat que el Ministeri de Foment planteja per al projecte d’ampliació de l’autovia A-2. Els sis ajuntaments lamenten la “manca de diàleg i de recerca de consens” per part del Ministeri de Foment envers els municipis afectats, la manca de disponibilitat de la informació i reclamen que...

 • Activitats de la primera setmana de juliol d'Engresca't Collbató

  28/6/2018

  Engresca't Collbató amplia l'oferta d'activitats el mes de juliol i dedica la primera setmana als Estats Units

  Per al mes de juliol, Engresca't Collbató amplia l'oferta d'activitats, amb propostes cada dia de la setmana, que estarà dedicada a una cultura del món. La primera setmana de juliol els Estats Units seran els protagonistes, amb activitats pròpies d'aquesta cultura, com torneig de bàsquet, taller de grafitis o de hip hop, entre altres.

  Així, dilluns 2 es farà un torneig de basquet a la Pista Coberta Martí Gil, de 17 a 21 hores. Dimarts, oferirà un taller de grafitis, de 17 a 19 hores, i de hip hop, a continuació i fins a les 20.30 hores. Dimecres es dedicarà a futbolí i pòquer, de 17 a 20.30 hores. Dijous, de 17 a 21 hores hi haurà batalla de galls, i divendres, a les 22 hores, hi haurà cinema a la fresca a la piscina, amb la projecció de la pel·lícula Bright.

 • Desplegament de fibra òptica a Collbató el 2 de juliol de 2018. Elaboració pròpia a partir d'informacions de l'empresa instal·ladora

  27/6/2018

  A partir de dilluns, 736 llars més podran contractar el servei de fibra òptica i la cobertura arribarà al 61,5% del total

  El desplegament de la fibra òptica avança i dilluns vinent, 2 de juliol, 736 llars més, de zones com Can Dalmases I i II, podran contractar el servei d'internet d'alta velocitat. La cobertura arribarà ja al 61,5% del total de llars de la població.

  A partir de la línia troncal de subministrament de fibra, que ve d'Esparreguera i, estenent-se a les parts de la vil·la més allunyades de l'A-2, el servei d'internet d'alta velocitat continua desplegant-se per tot el municipi, fins a arribar a la totalitat de les llars. En el plànol adjunt es pot comprovar l'estat de desplegament el dilluns vinent. Als sectors del municipi que encara no poden contractar el servei, s'estan realitzant els treballs d'instal·lació. Tal com indicaven les previsions,...

 • Sectors de transformació a gas natural a Collbató

  27/6/2018

  Continua el procés de transformació a gas natural dels sectors de la part sud de l’autovia

  Aquesta setmana continuen els treballs de transformació de gas natural a Collbató, en la majoria dels sectors que estaven pendents, en el marge sud de l’autovia.

  Així, dilluns es va procedir a la transformació del sector 8a; amb 64 punts de servei; dimarts es va transformar el sector 9, que consta de 84 punts de servei. Avui s’està transformant el sector 10, amb 50 punts de servei, i demà, s’actuarà sobre el sector 11, que consta amb 63 punts de servei.