Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

20:19  |  18/10/2018

Notícies

 • La cadira Joelette, a la Caminada Popular 4000peus

  7/10/2018

  La Caminada Popular 4000Peus, potenciant la salut per a tothom

  La Caminada Popular de 4000Peus compta aquest any amb dos aspectes diferenciadors: És la primera vegada que es fa servir la cadira Joelette, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que facilita la pràctica de l’esport de manera inclusiva.

  El segon fet és que, abans de l’inici de la prova, els participants han tingut un record emocionat per a l’Àngel Burniol, un dels integrants de l’Associació Excursionista 4000Peus, que ens va deixar l’any passat. En el seu honor, li han dedicat un minut de silenci mentre sonava El Cant dels Ocells, en la famosa versió de Pau Casals. Un cop finalitzats els aplaudiments, tothom s’ha posat en marxa per fer esport mentre es gaudeix del vessant sud de Montserrat.

 • Primera de les xerrades de l'Associació Petit Món

  7/10/2018

  Repensar l'habitatge

  La xerrada que va tenir lloc ahir sobre el repte del canvi demogràfic i els seus models d'accés a l'habitatge, per part de l'advocat Andrés Labella i l'arquitecta Isabel Torres, va generar un gran interès entre els assistents, a la Sala Portals.

  Labella i Torres van oferir noves opcions a la compra i el lloguer de l'habitatge, que van definir com a tinences intermèdies. Van posar com a exemple fórmules com les cooperatives de propietaris, que ja s'estan creant a diverses ciutats de l'Estat i les tinences compartides, en què el comprador va abonant cada mes una part del preu total, com si es tractés d'un lloguer, i, va assumint el percentatge corresponent fins que finalitza el pagament. També van fer esment als entorns comunitaris, que...

 • Conferència sobre el repte del canvi demogràfic i els seus models d’accés a l’habitatge

  6/10/2018

  L’Associació Petit Món inicia el seu cicle de xerrades aquesta tarda, amb el repte del canvi demogràfic i els seus models d’accés a l’habitatge

  Aquesta tarda, a les 18.30 hores, a la Sala Portals, l’Associació Petit Món inicia el seu cicle de xerrades, dedicant la primera al repte del canvi demogràfic i els seus models d’accés a l’habitatge.

  Andrés Labella i Isabel Torres exposaran tres grans eixos: alternatives a la compra i al lloguer, la necessitat de canviar l'ús dels espais adaptant-se als nous temps i incentivar les societats de suport mutu.

 • Josep M. Hernàndez

  5/10/2018

  Club de Lectura, amb Josep M. Hernàndez

  Aquesta tarda, a les 19 hores, l’escriptor i crític musical Josep M. Hernàndez presentarà, a la Biblioteca, el seu llibre “La sonrisa helada”.

  “La sonrisa helada” és una novel·la protagonitzada per Simón Prisco, arquetip del detectiu clàssic, que investiga l'estranya mort, en aparença accidental, d'Àfrica Pitarch, una jove de bona família de l'alta societat catalana.

 • Votació en contra d'incloure en l'ordre del dia el finançament de l'Avinguda del Centenari Amadeu Vives

  5/10/2018

  El grup socialista i el regidor no adscrit impedeixen votar el finançament de l’asfaltat de l’Avinguda del Centenari

  El vot en contra del grup socialista i del regidor no adscrit van impedir, en el ple de dimecres, que es tractés per tràmit d’urgència i es pogués votar el finançament per asfaltar l’Av. del Centenari, arranjar la vorera del cantó sud i fer un carril bici més ample.

  El ple municipal sí que va acceptar portar a tràmit per urgència i va aprovar el finançament per a la primera planta del Casal de Cultura i per a la millora d’espais públics de diferents barris de la població.

 • En les darreres tres setmanes s'estan produint a Collbató i al Bruc un nombre inusualment alt de casos de parvovirosi en gossos adults i vacunats

  4/10/2018

  Accions per detectar i minimitzar els efectes de la parvovirosi en els gossos

  En les darreres tres setmanes s'estan produint a Collbató i al Bruc un nombre inusualment alt de casos de parvovirosi en gossos adults i vacunats. De moment es desconeixen les causes, però cal remarcar que la malaltia ha modificat el seu patró d'afectació, ja que, normalment, els casos detectats eren en cadells sense vacunar.

  La parvovirosi està produïda per un virus que afecta, fonamentalment, al tracte digestiu, des de la llengua fins al colon. Els símptomes comencen amb vòmits profusos, quasi immediatament es produeixen diarrees i, després, diarrees hemorràgiques, deshidratació i apatia. És una malaltia d'evolució ràpida, molt greu i molt contagiosa. Si el vostre gos té els simptomes descrits, aneu al veterinari quan abans per tractar-lo.

 • Visita a Collbató del delegat del Govern a Barcelona

  2/10/2018

  Visita de treball del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez

  El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha fet aquest matí una visita institucional Collbató, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Miquel Solà; el 1r tinent d’alcalde, Josep Estradé, i la 2a tinent d’alcalde, M. Teresa Casanovas.

  En la reunió han compartit informació sobre les propostes del Ministeri de Foment del projecte d’ampliació de l’autovia A-2 al seu pas per Collbató i la demanda de l’Ajuntament de crear una comissió tècnica per treballar en un proposta que satisfaci les necessitats de tots els ajuntaments implicats.

 • Activitat Juguem en família

  2/10/2018

  D'octubre a desembre, juguem en família!

  Si a la vostra família hi ha infants de 12 a 36 mesos, els dimecres d'octubre a desembre, de 17 a 18.15 hores, veniu a jugar en família a la Llar d'Infants L'Abellerol.

  Aquest nou espai educatiu, dinamitzat per Sílvia Marín, experta en primera infància i terapeuta familiar, facilitarà que pares i mares comparteixin experiències i reforcin el vincle afectiu amb els seus nadons, amb l'acompanyament de l'experta que els acull. Serà un espai de joc lliure entre els infants i de petit diàleg entre els adults, per compartir dubtes i intercanviar experiències.

 • Pancarta de la campanya Republiquem

  30/9/2018

  Collbató se suma a la campanya "Republiquem"

  L'Ajuntament de Collbató se sumarà demà dilluns a la campanya "Republiquem", de l'AMI, per mostrar el suport del món local a la república.

  L'Ajuntament penjarà la pancarta "Republiquem" a la façana de l'edifici consistorial a les 12 hores de demà dilluns. A continuació, es donarà lectura a un manifest que vol verbalitzar el compromís del món local amb Catalunya, el municipalisme, els valors democràtics, la pau, el diàleg, les llibertats individuals i els drets fonamentals, les persones anònimes que van fer possible l'1 d'octubre, els resultats del referèndum, els presos polítics i exiliats, i la República Catalana.

 • La sala Portals

  28/9/2018

  El ple ordinari se celebrarà dimecres, 3 d’octubre, a les 17 hores

  El ple ordinari que estava previst per al 24 de setembre i que es va desconvocar per decret d’alcaldia, tindrà lloc dimecres vinent, 3 d’octubre, a les 17 hores i a la Sala Portals.

  Aquest ajornament va estar motivat per la intenció de donar resposta a la petició del grup socialista, que demanava disposar de més temps per analitzar la documentació que se sotmetrà a votació.
   
  El Ple Ordinari és un acte obert a tothom, així que pots accedir amb total llibertat. Dimecres, a les 17 hores, vine a la Sala Portals i coneix l’actualitat del poble de primera mà!