Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

12:51  |  16/07/2018

Notícies

 • Benvinguda a les persones acollides

  25/6/2018

  L'Associació de Collbató per a la Solidaritat dóna la benvinguda a les nenes i joves acollides

  Diumenge a la tarda, l'Associació de Collbató per a la Solidaritat va donar la benvinguda al primer grup de nens i joves bielorussos acollits per famílies de la vila. S'espera que, a mitjans de juliol, n'arribarà un segon grup.

  Cada estiu, l'ONG Associació de Collbató per a la Solidaritat organitza l'estada a Collbató de nens i joves de Bielorússia afectats per l'explosió de la central nuclear de Txernòbil, que pertanyen als sectors més desfavorits de l'escala social i que viuen als territoris més afectats per la radiació, com és la comarca de Korma (Gomel).

 • Encesa de la foguera de Sant Joan

  24/6/2018

  Collbató rep la flama del Canigó i encén la foguera de Sant Joan

  La tarda d’ahir, Collbató va rebre la Flama del Canigó i va gaudir de la nit més curta de l’any amb la Revetlla de Sant Joan.

  Els actes van començar a les 20 hores, davant de l’Ajuntament, on es va rebre oficialment la flama. L’alcalde, Miquel Solà, i la regidora de Cultura, M. Teresa Casanovas, van oferir la flama als portadors perquè iniciessin el seu recorregut pels carrers del poble.
   
  A les 21 hores, a l’esplanada dels bombers, la regidora de Cultura va llegir el manifest de la flama d’Òmnium, signat pel seu president, Jordi Cuixart, que podeu consultar en aquest enllaç.

 • Votació del contracte de recollida selectiva i neteja viària

  22/6/2018

  El Ple Extraordinari aprova el nou contracte de recollida selectiva i de neteja viària

  El Ple Extraordinari celebrat dimecres, 20 de juny, a la Sala Portals va aprovar l’adjudicació del contracte de recollida de residus municipals i de neteja viària a l’empresa Innovia Coptalia.

  El contracte, per 4 anys i amb la possibilitat de dues pròrrogues d’1 any, té un import de 2.494.747,54 euros, més IVA. L’alcalde, Miquel Solà, va explicar que en aquest contracte, que seguirà les indicacions fixades pel procés participatiu que va tenir lloc fa un any, “s’han acotat les millores perquè no es desquadrin les promeses amb la realitat, com ha passat amb la concessionària actual”. En aquest sentit, va explicar que una de les millores fixades és la neteja dels embornals...

 • Caminada de l'Or

  21/6/2018

  El 30 de juny, camina per Montserrat de nit, amb la Creu Roja

  Creu Roja a la muntanya de Montserrat et proposa conèixer la muntanya de nit, amb la Caminada Nocturna de l'Or. Una caminada pensada per a tots els públics, ja que té un traçat de 10 km, per pista, i de dificultat baixa. Recorda portar lot o llanterna frontal.

  La sortida serà a les 20.30 hores, a la plaça de l’Era. Es calcula que la sortida s'haurà completat als voltants de les 23.30 hores.
   
  Només per 6 euros, podràs descobrir com és Montserrat de nit, rebràs avituallament i t'enduràs una butlleta del Sorteig d'Or.

 • Ha mort Gilberto Pérez. A la foto, de la Junta de l'Associació d'Amics de l'Orgue, era el tercer comptant des de l'esquerra

  21/6/2018

  Ha mort Gilberto Pérez, fill adoptiu de Collbató

  Ahir va traspassar Gilberto Pérez, nomenat fill adoptiu de Collbató l'any 2011 per la seva implicació amb la cultura, el patrimoni històric collbatoní i la formació dels seus veïns i veïnes.

  Nascut a Lleó el 1926, va arribar a Collbató el 1959, quan el seu pare va ser destinat com a mestre. Ell també va estudiar magisteri i va exercir a l'Hospitalet de Llobregat. D'aquells anys, el conseller Saura va recordar, a una entrevista a La Vanguardia, el bon record que guardava d'ell com a mestre.

 • A partir de demà dijous, pots fer créixer la foguera de Sant Joan

  20/6/2018

  A partir de demà dijous, pots fer créixer la foguera de Sant Joan

  Des de demà, dijous 21, fins al dissabte 23 de juny a les 15 h, pots portar material per cremar a la foguera situada a la plaça dels Bombers.

  A l'hora de portar el material per fer-lo servir a la foguera, has de tenir en compte les següents directrius:
  Han de ser materials que deixin brasa, sobretot de fusta.No portis papers ni teixits, perquè el vent els pot enlairar.No utilitzis mai bidons, llaunes o esprais, ja que poden explotar; ni pneumàtics ni plàstics, pels seus efectes contaminants; ni restes vegetals ni restes de poda.

 • Gaudeix la revetlla amb preocupació

  20/6/2018

  Gaudeix de la revetlla amb seguretat

  La revetlla de Sant Joan és temps de fogueres, de petards i de correfocs. Dissabte, Collbató també s’hi suma. La revetlla ha de ser temps de gaudir, no de patir ensurts.

  Per això, t’animem a visitar la pàgina específica que la Generalitat de Catalunya ha creat per sensibilitzar en l’exercici de l’autoprotecció: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/revetlles/.
   
  Hi trobaràs recomanacions perquè gaudeixis de la màgia del foc i dels petards, però amb precaució. Dóna-li una ullada. De ben segur que algun consell et serà d’utilitat. Dissabte, gaudeix de la revetlla amb precaució. A Collbató, #revetllasegura.

 • Espectacle de foc a Sant Joan

  19/6/2018

  Collbató es prepara per rebre la Flama del Canigó i celebrar la Revetlla de Sant Joan

  Collbató s’està preparant per celebrar, dissabte, l’arribada de la Flama del Canigó i per gaudir de la nit més curta de l’any amb la Revetlla de Sant Joan.

  Els actes començaran a les 20 hores, davant de l’Ajuntament, on es rebrà oficialment la flama i començarà el seu recorregut pels carrers del poble, amb els portadors que s’han inscrit per gaudir del dia i fer esport.

 • Ajuntament de Collbató

  18/6/2018

  Demà dimarts, l’Ajuntament romandrà tancat per adaptar-se a la transformació digital

  L’Ajuntament de Collbató és un dels 10 municipis triats per la Diputació de Barcelona i el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya per aplicar les proves pilot per implantar la metodologia de treball i l’ús d’un gestor d’expedients als ajuntaments de Barcelona. Com a conseqüència, demà dimarts, 19 de juny, l’Ajuntament romandrà tancat per aplicar les modificacions als seus sistemes.

  Collbató participa en aquesta prova pilot juntament amb els municipis de Cercs, Pont de Vilomara i Rocafort, Papiol, Avinyonet del Penedès Sant Quintí de Mediona, Masies de Roda, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga i Folgueroles, tots ells poblacions amb menys de 5.000 habitants.

 • Foto dels guardonats a la Nit de l'Esport

  18/6/2018

  Una renovada Nit de l'Esport

  Més de 300 persones van retre homenatge als esportistes en la Nit de l'Esport, que es va celebrar dissabte a la Pista Esportiva Martí Gil i que va oferir un format renovat i un increment en el nombre de participants. L'Esporbató de l'any va ser per al corredor Andreu Simon.

  L'acte, presidit per l'alcalde, Miquel Solà, i el regidor d'Esports Jordi Riera, va estar presentat pel monologuista Xavier Castells. Després de l'actuació del grup de ball SAHARIK i d'una introducció humorística, va començar el lliurament de distincions als esportistes de l'any, per part de les entitats del poble.
   
  El president de 4000Peus, David Martí, va lliurar el premi a Jacint Aicart, destacant la seva implicació amb l'entitat.