Collbató, referent per als corredors de muntanya

• Lliurament de guardons

Lliurament de guardons

19/5/2014

Aquest passat 11 de maig el nostre municipi rebia la celebració de la vint-i-setena edició de la Cursa de l’Alba, amb un recorregut de 24 quilòmetres, i de la primera Marató de Montserrat que convertien novament el nostre municipi en referent per als corredors de muntanya. Per tal de garantir el correcte desenvolupament d’ambdues proves es va comptar amb la presència de cent cinquanta voluntaris que van ajudar a l’organització de la cursa, 4000peus, a garantir els 11 punts d’avituallament dels dos circuits, la senyalització de les rutes i el bon funcionament de les curses que van tenir lloc.

Un dels punts neuràlgics de l’esdeveniment era la pista poliesportiva Martí Gil, on van ser rebuts els corredors des de quarts de vuit del matí. A les vuit van sortir els maratonians i a les nou arrencava la Cursa de l’Alba. Ambdues van recórrer els indrets més emblemàtics de la muntanya de Montserrat com el camí de les Bateries, les ermites de Sant Miquel, Sant Joan, Sant Jeroni, Can Massana o el refugi Vicenç Barbé.

El quadre d’honor

El podi de la Cursa de l’Alba va ser per a Víctor Estepa (1:55:41), Andreu Simon (1:58:42) i Abdelali Darghal (2:00:01); el primer collbatoní va ser l’Ivan Fernández (2:08:36).

La primera edició de la Marató de Montserrat la va guanyar Francesc Solé (3:58:07) seguit per Jessed Hernández (4:02:58) i Sebastién Chaigneau (4:13:41).

El podi femení el van formar Núria Dominguez (4:46:30), Lola Brusau (5:21:01) i Celia Tajada (5:28:40) a la Marató i Anna Comet (2:21:13), Nuria Villegas (2:26:39) i Montse Martínez (2:27:51) a la cursa.