Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

09:35  |  17/07/2024

Presentació del procés participatiu del POUM, l'eina de col·laboració ciutadana per dissenyar el Collbató del futur

  • Presentació

    Presentació

  • Presentació

    Presentació

  • Presentació

    Presentació

  • Presentació del Procés de Participació Ciutadana del POUM

    Presentació del Procés de Participació Ciutadana del POUM

  • Presentació del Procés de Participació Ciutadana del POUM

    Presentació del Procés de Participació Ciutadana del POUM

  • Presentació

    Presentació

27/5/2016

Representants de l'Ajuntament de Collbató i de 2GES, l'equip de recerca que durà a terme el projecte, van presentar ahir a la tarda al Casal de Cultura els objectius i les fases del procés de participació ciutadana del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. L'alcalde, Miquel Solà, i el regidor d'Acció Territorial, Josep Estradé, van iniciar la jornada explicant la necessitat d'un nou POUM ja que el vigent està "exhaurit i obsolet".


L'alcalde va insistir en la necessitat de què la població de Collbató s'impliqui en el procés per així participar en el disseny d'un POUM que sigui "de tots i per a tots". Per la seva banda, el regidor va destacar la importància de la feina realitzada fins al moment pel Consell Assessor Urbanístic Municipal, que sempre ha tingut com a intenció aconseguir el màxim consens en la definició dels objectius.



A continuació, Maria Àngels Alió, professora titular del Departament de Geografia Humana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i professora responsable de l'equip de recerca de la Universitat de Barcelona 2GES, que s'encarrega del projecte, va explicar les premisses d'inici sobre les que basaran el procés de participació ciutadana. Concretament en va citar tres: Fixar en un màxim de 6.500 habitants el límit de creixement demogràfic d'aquí a 20 anys; que aquest creixement no repercuteixi en una ampliació del sol urbanitzable, i protegir els trets identitaris de Collbató, el seu entorn i el patrimoni arquitectònic de la població.


Maria Àngels Alió va explicar que cal dissenyar eines com el POUM no únicament des dels criteris de creixement, com tradicionalment s'ha fet, sinó considerar la població com un espai per viure i assegurar la seva sostenibilitat.


La professora responsable de 2GES va explicar la funció del seu equip de recerca segons un doble vessant: Ajudar perquè s'elaborin propostes que seran presentades a l'equip d'arquitectes que redactarà el POUM, i oferir les dades que s'han de conèixer per dur a terme el procés participatiu. Aquesta darrera funció és la que justifica l'exposició sobre la situació urbanística de Collbató que estarà oberta al Casal de Cultura fins al 12 de juny.


També van participar altres representants de l'equip de recerca, com Abel Carretero, que va explicar la necessitat d'assolir la sostenibilitat ambiental i social de la població; Sílvia Mateu, que es va centrar en les tres fases del projecte i els corresponents documents de treball que les resumiran, i Natalia Fiano, que va destacar la importància d'incloure als infants i adolescents perquè no només són el futur de la població, sinó el seu present i que, al ser consultats, se senten integrats i aporten solucions.


Després de la tanda de presentacions es va obrir el torn de preguntes i, a continuació, els assistents van visitar l'exposició, on van prosseguir l'intercanvi d'opinions. La primera fase continuarà amb la realització de dos tallers que integraran propostes de la població i que es faran el 9 i el 21 de juny, a les 18:30 h, al Casal de Cultura.


La informació sobre el procés de participació ciutadana la podeu consultar en el díptic que s'ha distribuït entre la població i que hi és adjunt.


Informació relacionada


Data de modificació: 27/05/2016 00:00:00