Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

14:25  |  18/07/2024

Llum verda a les inversions per millorar el servei d’aigua, l’ampliació del Pont de Can Dalmases i les millores als equipaments

  • El ple dóna llum verda a les inversions per millorar el servei d’aigua, l’ampliació del Pont de Can Dalmases i les millores als equipaments

    El ple dóna llum verda a les inversions per millorar el servei d’aigua, l’ampliació del Pont de Can Dalmases i les millores als equipaments

  • El ple dóna llum verda a les inversions per millorar el servei d’aigua, l’ampliació del Pont de Can Dalmases i les millores als equipaments

    El ple dóna llum verda a les inversions per millorar el servei d’aigua, l’ampliació del Pont de Can Dalmases i les millores als equipaments

10/10/2017

  • El ple de l’Ajuntament de Collbató condemna la violència de l’Estat espanyol i declara Enric Millo “persona non grata”

El Ple municipal va aprovar ahir les inversions per millorar el servei d’aigua de Collbató, l’ampliació del pont de Can Dalmases i millores en equipaments educatius i culturals, després que s’haguessin desestimat en el ple del 17 de juliol. A la sessió d’ahir també es va aprovar incrementar en un 1% les retribucions del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament i es va condemnar la violència injustificada de l’Estat espanyol, declarant persona non grata al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.


Importants inversions en la xarxa d’aigua i en equipaments


Les inversions, valorades en 751.000 euros, seran possibles gràcies a la modificació del pressupost municipal, mitjançant suplement del crèdit finançat amb romanent lliure. Concretament, s’hi dedicaran 610.000 euros a la millora del servei d’aigua, 106.000 euros a l’ampliació del pont de Can Dalmases, 25.000 euros a les millores en centres culturals, i 10.000 euros, en centres educatius. L’aprovació d’aquesta modificació va comptar amb els vots a favor dels regidors d’ERC, GIC i PDeCAT, l’abstenció dels regidors de Socialistes de Collbató i el vot negatiu del regidor no adscrit. L’acord va generar els aplaudiments del públic assistent, que transmetia així la seva satisfacció pel fet de desencallar la realització d’unes millores molt necessàries per al municipi.


A l’hora d’explicar les actuacions en el servei d’aigua, Josep Estradé va indicar que es concentraran en tres fronts: telelectura i sectorització, recuperació de pous i millora de les canalitzacions.


La sectorització de la xarxa i la telelectura en tots els comptadors domèstics permetran identificar en temps real les fuites a la xarxa i a les instal·lacions dels veïns. D’aquesta manera, es podran reduir les pèrdues d’aigua, que actualment se situen en un 60%.


Estradé va posar com a exemple la part sud del municipi, a partir de l’A-2, que, fins ara, és un únic sector, fet que dificulta identificar l’origen de les fuites, fins que es fan paleses a la superfície. Amb el pla de sectorització, la zona sud de Collbató es dividirà en 10 sectors, fent molt més fàcil acotar l’origen d’una fuita. Així mateix, la telelectura permetrà detectar manipulacions, fraus i oferir serveis com l’avís als veïns de fuites a les seves instal·lacions.


Una altra línia d’actuació que es podrà dur a terme és la posada en marxa dels pous del municipi, per incrementar l’autoabastiment d’aigua i reduir les despeses per compra d’aigua. Conjuntament amb una subvenció atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua de més de 92.000 euros, que aporta el 60% del pressupost, es posaran en marxa els pous de Torrefarrera, Can Bertran, el pou 2 de Can Feliu i el pou de l'Skate, que, amb el pou 1 de Can Feliu, operatiu des de fa mesos, poden arribar a subministrar el 80% de l’aigua que necessita Collbató. D’aquesta manera es pot reduir substancialment la despesa en compra d’aigua, dels 500.000 euros anuals actuals a uns 300.000 euros, alliberant recursos per a altres millores al poble.


La tercera línia d’actuació en l’àmbit de l’aigua serà continuar les millores en la xarxa de subministrament, amb la substitució de canonades per reduir les pèrdues.


Les inversions aprovades també impliquen l’ampliació del pont de Can Dalmases, que permetrà millorar l’accés i actuacions als equipaments educatius i culturals. Pel que fa als equipaments educatius, el regidor Alex Samaranch va explicar que a l’escola Mansuet s’adaptaran els vestidors i, a l’escola La Salut, en l’equip de refrigeració. Respecte als equipaments culturals, la regidora M. Teresa Casanovas va indicar que es reformarà la fusteria del Casinet i que caldrà actualitzar les mesures de seguretat, donada la creixent ocupació d’aquest espai.


La regidora Ana Úbeda va explicar que el grup socialista s’abstindria en la votació per no dificultar l’aprovació de les inversions. Segons va dir, havien demanat reunir-se amb l’equip de Govern per conèixer el pla d’inversions i havien demanat que es valorés i es recuperés el projecte d’urbanització del Bosc del Missé. Com s’havia realitzat la reunió que havien demanat i l’equip de Govern els va dir que valorarà la viabilitat del projecte del Bosc del Missé, i tenint en compte que la situació actual de l’Ajuntament permet l’endeutament, Ana Úbeda va afirmar que “no posarem cap problema”.


Per la seva banda, el regidor no adscrit, Jordi Serra, va expressar dubtes sobre la idoneïtat d’aquestes inversions i va transmetre la seva queixa per no haver pogut estudiar el pla d’inversions per la negativa de l’equip de Govern a parlar amb ell. L’alcalde Miquel Solà li va respondre que “nosaltres parlem amb els grups polítics que tenen legitimitat, no amb projectes personalistes” i el va animar a visitar el poble i conèixer les necessitats i interessos de les persones que hi viuen per entendre perquè són necessàries aquestes inversions.


En la votació, la proposta va comptar amb l’abstenció del grup socialista i el vot negatiu de Jordi Serra, així que va ser aprovada. El públic assistent va agrair amb aplaudiments la llum verda a totes aquestes inversions de millora de les infraestructures de Collbató.


Increment de l’1% de les retribucions a l’Ajuntament i modificació de la relació de llocs de treball


Pel que fa a propostes relatives al personal de l’Ajuntament, ahir es va aprovar l’increment, de forma lineal, de l’1% de les retribucions del personal laboral i funcionari. També es va aprovar la modificació de la relació de llocs de treball, les fitxes descriptives i la modificació de la plantilla per al 2017. Així, s’han creat els llocs de director de la Biblioteca, auxiliar de Logística, tècnic de Cultura i Patrimoni i tècnic d’Esports i Joventut. En el cas del director de Biblioteca, no afecta el pressupost perquè està contemplat en el conveni amb la Diputació. Pel que fa a l’auxiliar i als tècnics, l’alcalde va indicar que aquests llocs donen resposta a les necessitats “d’un poble molt actiu, com és Collbató”.


Cessió d’actius i passius de la Fundació FIL a la Fundació Privada per la Inclusió Laboral Àuria


Un altre dels temes aprovats va ser la ratificació de la dissolució de la Fundació Privada per la Integració Laboral FIL i la cessió dels seus actius i passius a la Fundació Privada per la Inclusió Laboral Àuria. Aquesta actuació dóna resposta als problemes de viabilitat de la Fundació FIL, en què participaven Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires al transmetre els actius i passius a una fundació amb finalitats anàlogues i en què participaran els pobles citats. La regidora socialista Ana Úbeda va afirmar que aquesta proposta és fruit de “molts esforços de l’equip tècnic, dels polítics, dels sindicats i dels treballadors per encaixar i arribar a aquest acord”. Tots els regidors van votar a favor, excepte Jordi Serra, que es va abstenir.


Condemna de la violència de l’Estat espanyol i declaració d’Enric Millor “persona non grata”


A la sessió d’ahir es va presentar una moció de condemna per la violència dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol que, segons s’afirma “passarà a la història com un estat repressor”. A la moció es va exigir la retirada dels efectius que van ser enviats a Catalunya per reprimir, demanar la dimissió del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i declarar-ho “persona non grata” a Collbató. Dos regidors del grup de Socialistes de Collbató, Concepció Alsina i Salvador Valls, van demanar la retirada de la declaració de “persona non grata” dins del redactat de la moció. A l’hora de votar, i com no es va aceptar la seva modificació, es van abstenir.


Entre altres temes tractats, també es va aprovar una modificació puntual tècnica del Pla General d’Ordenació Urbana en l’àmbit 1 “Els Clots 2” i l’àmbit 6 “Zona Esportiva” del centre del poble, i la determinació de l’oferta del Club Tennis Collbató com la més avantatjosa en l’expedient de concessió administrativa d’ús privatiu de les pistes de tenis de Collbató. En el torn de precs i preguntes, el grup socialista va demanar disposar de més espai a la revista municipal i formar part de la comissió de redacció, entre altres peticions.





Data de modificació: 10/10/2017 00:00:00