Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

23:34  |  18/07/2024

El grup socialista i el regidor no adscrit voten en contra del pressupost per a l’any 2018

  • Vot en contra del pressupost 2018

    Vot en contra del pressupost 2018

1/2/2018

  • L’alcalde Miquel Solà convoca una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost que tindrà lloc dilluns vinent
  • El ple aprova el contracte del nou model de recollida porta a porta de totes les fraccions i de neteja viària
  • El regidor socialista Josep Maria Martín renuncia al seu càrrec per discrepància amb la posició del seu partit respecte al procés d’independència de Catalunya

El ple extraordinari celebrat ahir tenia, en el seu ordre del dia, dos punts: la votació del pressupost municipal per a l’any 2018 i del contracte per a la posada en marxa del nou model de recollida viària porta a porta i de neteja viària però, només iniciat, l’alcalde Miquel Solà va sotmetre a votació la inclusió d’un tercer punt a l’ordre del dia: la renúncia del regidor socialista Josep Maria Martín.

 

Pel que fa als dos temes inicialment previstos, el pressupost no va ser aprovat, ja que va rebre el vot en contra del grup socialista i del regidor no adscrit. En canvi, el ple sí que va aprovar el contracte del nou model de recollida de residus porta a porta de totes les fraccions i de neteja viària. A continuació, el regidor socialista Josep Maria Martín va explicar les raons per a la seva renúncia en un emotiu al·legat que va generar un fort aplaudiment del públic assistent.

 

Un cop finalitzat el ple es va convocar la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost que tindrà lloc dilluns vinent, a les 19.30 hores, a la Sala Portals.

 

No al pressupost per a l’any 2018

L’alcalde va presentar el pressupost per a l’any 2018, que, segons va explicar, “respon a l’interès general i fa front a inversions que no poden esperar”. Entre les inversions més destacables, va citar el nou consultori mèdic a les antigues escoles, la rehabilitació de la segona planta del Casal de Cultura, l’asfaltat de carrers, la rotonda del carrer Llongànies amb la B-112, la implantació de la telelectura al servei d’abastament d’aigua i la posada en marxa de nous pous per disposar de més recursos propis, i millores als barris, consensuades amb les entitats i les associacions de veïns.

 

Miquel Solà va destacar que al pressupost s’havien incorporat les propostes formulades pel grup socialista, com el soterrament de la línia d’alta tensió a l’avinguda del Centenari i el seu asfaltament, i la venda de terreny públic per a la creació de nous habitatges socials.

 

L’alcalde va explicar que el pressupost s’havia realitzat amb un gran esforç i amb la implicació i complicitat de diverses administracions, com la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua, i l’Agència Catalana de Residus, per la qual cosa “no podem deixar passar aquesta oportunitat”.

 

La regidora Ana Úbeda va incidir, a la seva intervenció, en què el pressupost contemplava la venda del sol patrimonial per fer front a les obres de soterrament de l’alta tensió a l’Avinguda del Centenari, fet que va considerar “una trampa”. Ana Úbeda, la resta de regidors del seu partit i el regidor Jordi Serra van transmetre la consideració de què no havien disposat de prou temps per analitzar en detall el pressupost, per la qual cosa van demanar que s’ajornés la seva votació unes setmanes.

 

L’alcalde va respondre que disposaven de la informació sobre les inversions previstes des de mitjans de desembre i que la petició de més temps responia a una “estratègia dilatòria”. També va destacar que s’havien incorporat al pressupost totes les propostes que el grup socialista havia demanat en el seu article polític a la revista Collbató Informa (va llegir l’article al ple per demostrar-ho), motiu pel qual va definir l’actitud al ple del grup socialista d’“incoherent”.

 

El pressupost no va ser aprovat, ja que va rebre els vots en contra del grup socialista i del regidor Jordi Serra.

 

Aprovació del nou contracte de recollida selectiva i de neteja viària

A continuació, es va presentar el nou contracte per a la recollida selectiva porta a porta de totes les fraccions i de neteja viària, que incorporava també una sèrie de propostes formulades pel grup socialista.

 

En la seva presentació, l’alcalde va destacar el procés de participació ciutadana que va comptar amb una alta implicació de la població, el 15% de les llars, una xifra molt positiva en comparació a altres processos similars, i va expressar el seu agraïment per la col·laboració ciutadana, a través de la Comissió de Residus i del procés participatiu, i dels tècnics de l’Ajuntament. El grup socialista també va donar les gràcies als participants en la tria del nou model de recollida de residus. Finalment, el regidor Jordi Serra va afirmar que coincideix en l’objectiu de la proposta però va destacar que, segons ell, presentava un greu problema de fons i de forma, ja que, va dir, “el procés consultiu no pot substituir als mecanismes ja reglamentats”. Tothom va votar a favor, excepte Jordi Serra, que va votar en contra.

 

Renúncia del regidor socialista Josep Maria Martín

A continuació, el regidor socialista Josep Maria Martín va presentar la seva renúncia, que va fonamentar en el seu desacord amb la direcció del partit respecte al procés independentista. “Ningú m’ha de dir què he de sentir –va afirmar¬¬–; no és incompatible ser socialista i ser independentista. No em sento còmode ni identificat amb el PSC quan tenim presos i el meu partit els justifica”. El públic assistent va agrair el seu discurs amb un fort aplaudiment i els representants dels diferents grups polítics van prendre la paraula per fer palesa la valentia i coherència de la seva decisió.

 

Qüestió de confiança vinculada al pressupost

Un cop finalitzat el ple, l’alcalde va informar els grups polítics que es convocava una qüestió de confiança vinculada al pressupost municipal que tindrà lloc dilluns vinent, a la Sala Portals, a les 19.30 hores.

 



Data de modificació: 11/03/2018 11:20:57