Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

06:59  |  19/07/2024

Collbató, amb pressupost per al 2018

  • Ple ordinari del 19 de març de 2018

    Ple ordinari del 19 de març de 2018

20/3/2018

  • El pla de prevenció de residus i les mocions per la llibertat dels presos polítics i en suport de l'escola catalana van ser altres punts destacats del ple

El ple ordinari de l'Ajuntament celebrat ahir va aprovar la inadmissió dels escrits presentats contra el pressupost municipal per a l'exercici 2018, amb la qual cosa, i esgotat el termini per a la presentació d'al·legacions, Collbató ja compta amb pressupost per a l'any 2018. Aquest va ser un dels punts més destacats de la sessió d'ahir, un ple que comptava amb un llarg llistat de punts a tractar en l'ordre del dia.

Al principi de la sessió es va informar que la regidora de Socialistes de Collbató, Ana Úbeda, excusava la seva absència a la sessió. Els dos primers punts de l'ordre del dia, la proposta d'aprovació de les actes de les sessions extraordinàries celebrades el 31 de gener i el 5 de febrer, es van aprovar; en el primer cas, per 5 vots a favor i 4 en contra; i en el segon, amb l'únic vot en contra del regidor Jordi Serra.

 

A continuació, va tenir lloc la presa de possessió del càrrec de regidora d'Emilia Rabadan, per part dels Socialistes de Collbató, que, a partir d'aquest moment va formar part del ple i va votar a la resta de punts del dia.

 

L'alcalde, Miquel Solà, va donar compte dels decrets d'Alcaldia i dels acords emesos per la junta de Govern Local. Entre altres temes, es va informar de la contractació d'una mestra a la Llar d'Infants, d'un oficial de 2a a la deixalleria i d'un dinamitzador de Turisme. També es va donar compte de l'aprovació del projecte per a la realització del nou consultori mèdic.

 

El ple també va explicar el resultat de la sentència sobre el recurs contenciós administratiu que havia presentat Sorea en contra dels acords del ple per a la municipalització del servei d'aigua a Collbató i que la jutgessa va inadmetre, donant la raó a l'Ajuntament al considerar que, com la concessió ja havia finalitzat, l'Ajuntament tenia la potestat de triar lliurement el tipus de gestió que volia per al subministrament d'aigua a la vila.

 

Inadmissió dels escrits contra el pressupost municipal

 

El següent punt del dia era sotmetre a votació la proposta d'inadmissió a consideració dels escrits presentats contra el pressupost municipal per Jordi Serra, en qualitat de regidor, i per Ana Úbeda, en qualitat de portaveu del grup polític Socialistes de Collbató. Miquel Solà va explicar que la inadmissió es donava per manca de legitimació activa de les persones que havien presentat els escrits, donat que les lleis indiquen que, un cop aprovat el pressupost en ple, només tenen legitimació activa els habitants, organismes o entitats directament afectats, i no els regidors, ja que tenen el ple municipal per poder exercir els seus drets. El regidor socialista Salvador Valls va indicar que als pressupostos faltava documentació, ja que no hi era l'informe economicofinancer, i va afirmar que si s'endarreria l'aprovació d'aquest punt durant un mes, el grup socialista es comprometia a aprovar el pressupost si introduïa les modificacions indicades.

 

L'afirmació que no hi constava l'informe economicofinancer, va ser rebatuda per l'alcalde Solà i per la secretaria de l'Ajuntament, que van indicar que sí que hi era entre la documentació que es va lliurar. Pel que fa a endarrerir l'aprovació un mes, Miquel Solà va respondre que tot el procediment s'endarreriria més d'un mes i que la proposta podia obeir a una estratègia dilatòria. El regidor Jordi Serra va demanar que el pressupost s'elaborés amb un més alt grau de diàleg i per això també proposava retirar el punt de l'ordre del dia.

 

A l'hora de la votació, després de desestimar la retirada del punt de l'ordre del dia es va aprovar la inadmissió per cinc vots a favor i cinc en contra, mitjançant el vot de qualitat de l'alcalde. Així doncs, finalitzat el termini d'al·legacions, el pressupost 2018 va quedar aprovat.

 

Pla Local de Prevenció de Residus

 

A continuació es va presentar el Pla Local de Prevenció de Residus a Collbató, que mostrava tres escenaris per a la reducció de residus i proposava fer servir l'escenari mitjà, que preveu reduir els residus fins als 1,76 kg per habitant i dia el 2022. La regidora socialista Concepció Alsina va fer valdre que Collbató pot aspirar a aquestes xifres perquè des de fa molts anys es va apostar per la recollida porta a porta. Per la seva banda, el regidor Jordi Serra va indicar que considerava que el procediment per a l'aprovació d'aquest pla no compleix la normativa. Miquel Solà va reconèixer la tasca desenvolupada per governs anteriors per a la reducció de residus i va respondre al regidor Serra exposant que només vol posar bastons a les rodes i aturar qualsevol proposta que es faci al ple. A l'hora de la votació, tothom va votar a favor del Pla Local de Residus excepte Jordi Serra, que va votar en contra.

 

El següent punt va ser la proposta d'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa per la prestació de serveis a la piscina municipal, per oferir descomptes als col·lectius amb rendes més baixes i a les persones amb discapacitat. El regidor Jordi Riera va explicar que aquesta modificació obeïa a les peticions rebudes l'any passat i es proposa un cop analitzada la seva viabilitat per part dels equips tècnics. El punt es va aprovar amb tots els vots a favor, excepte el regidor Jordi Serra, que es va abstenir.

 

El ple també va aprovar una modificació puntual en el pla d'ordenació urbana en Els Clots i a la Zona Esportiva, amb cinc vots a favor i cinc abstencions.

 

Els següents punts del dia eren la proposta d'aprovació de la declaració de Castellar "Per un cicle sostenible dels aliments" i per donar suport a la Llei catalana de canvi climàtic. El regidor Salvador Valls va indicar que, de cara al futur, estaria molt bé que quan l'Ajuntament se sumi a aquestes declaracions, concreti les accions que està fent o pot dur a terme en aquests àmbits. Ambdues propostes es van aprovar per unanimitat del ple.

 

Mocions per la llibertat dels presos polítics i en suport de l'escola catalana

 

A continuació es va presentar la moció presentada pels grups polítics d'ERC, PdeCAT i GIC-Fem Collbató-E, exigint la llibertat dels presos polítics. El regidor socialista Salvador Valls va indicar que el seu grup votaria a favor per raons humanitàries. El regidor Jordi Serra va proposar afegir al redactat "i la resta de presos polítics catalans". Es va acceptar l'afegitó i es va aprovar per unanimitat, amb els aplaudiments del públic assistent.

 

El darrer punt del dia era també una moció, presentada pels mateixos grups, per adherir-se al manifest de Somescola.cat per refermar el suport a l'escola catalana i al seu model de cohesió social. El regidor Salvador Valls va indicar que el seu grup votaria a favor "perquè aquest projecte de normalització el sentim molt nostre". Així doncs, aquesta moció també es va aprovar per unanimitat. La regidora Concepció Alsina va demanar incorporar el grup Socialistes de Collbató a la moció.

 

Es va obrir el torn de precs i preguntes, en què el regidor Oriol Castells, de Socialistes de Collbató, es va interessar per la posada en marxa de les càmeres de trànsit al nucli antic. Miquel Solà va confirmar que abans que es posin en marxa definitivament s'informarà la població. Altres temes que es van tractar van ser l'Skate Park, la situació de la nova pàgina web municipal i l'augment de pintades a la població. Respecte a les pintades, Miquel Solà va indicar que la brigada actuarà per netejar-les quan arribi el bon temps.

 

Finalment, va arribar el torn de preguntes de la població i un dels assistents es va interessar pel projecte d'ampliació de l'A-2 d'Igualada a Martorell i les possibles afectacions a Collbató. El regidor Josep Estradé li va respondre que no s'ha fet arribar el projecte a l'Ajuntament i que, de seguida que es disposi d'informació actualitzada, la compartiran amb la població.

 



Data de modificació: 24/03/2018 10:30:28