Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

03:41  |  15/12/2018

Recupera el passat de Collbató! Fes-te voluntari del Projecte Xarxes!

  • Imatge d'època de Collbató

    Imatge d'època de Collbató

7/6/2018

Dilluns, a les 19.15 hores, al Casal de Cultura, presentació del Projecte Xarxes

Dilluns, a les 19.15 hores, vine al Casal de Cultura, a la presentació del projecte Xarxes. T’explicaran com pots col·laborar amb els teus veïns en la recuperació del passat de Collbató amb les transcripcions dels padrons. Ho podràs fer des de qualsevol ordinador amb connexió amb internet i no necessites tenir coneixements tècnics previs. Ser del poble i que et sonin alguns dels cognoms és molt més important.

 

El projecte Xarxes és una iniciativa que va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i que s’ha estès a diversos municipis de la comarca.

 

Ara arriba a Collbató per recuperar la història de la població. Amb una aplicació informàtica via web, que utilitza les tecnologies de visió per ordinador, es fa una primera transcripció dels padrons digitalitzats. L’eina ha estat desenvolupada i provada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis demogràfics de la UAB.

 

En el Projecte Xarxes s’alien la innovació tecnològica, la col·laboració ciutadana, la demografia i els documents d’arxiu. És una iniciativa per construir digitalment una xarxa social històrica de la població del Baix Llobregat. La formació és presencial. Després, cadascú treballa des d’on i quan vol, la dedicació és totalment lliure i depenent de les possibilitats de cadascú.

 

Si vols més informació i per confirmar assistència, pots contactar amb l’Anna Maria Amat al correu electrònic amatannam@hotmail.com i al telèfon 619 863 135.

 

Dilluns, ajuda’ns a recuperar el passat de Collbató!

 Data de modificació: 07/06/2018 12:37:52