Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

02:44  |  15/12/2018

Voluntaris a la recerca del passat de Collbató

  • Sessió del projecte Xarxes

    Sessió del projecte Xarxes

12/6/2018

Dilluns, a les 19.15 hores, al Casal de Cultura, es va dur a terme la presentació del Projecte Xarxes i la sessió de formació per als voluntaris que van assistir-hi.

El Projecte Xarxes vol recuperar el passat de Collbató amb la transcripció dels padrons de Collbató mitjançant un programari web que facilita la introducció de dades des de qualsevol ordinador amb connexió amb internet i sense coneixements previs. És una iniciativa per construir digitalment una xarxa social històrica de la població del Baix Llobregat de manera col·laborativa: Cadascú treballa des d’on i quan vol, la dedicació és totalment lliure i depenent de les possibilitats de cadascú. L’eina ha estat desenvolupada i provada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis demogràfics de la UAB.

 

El projecte Xarxes va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i s’ha estès a diversos municipis de la comarca. A Xarxes s’alien la innovació tecnològica, la col·laboració ciutadana, la demografia i els documents d’arxiu. Ara, amb la col·laboració dels voluntaris, es recuperarà el passat de Collbató.Data de modificació: 12/06/2018 19:48:13