Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

13:18  |  19/07/2024

Dues propostes de solidaritat per tothom

  • Dia Internacional de la Tolerància, a Collbató

    Dia Internacional de la Tolerància, a Collbató

16/11/2018

Ahir, als actes del Dia Internacional de la Tolerància, el CRAE Collbató i l'ONG Provivienda van presentar diverses propostes per col·laborar, i a l'abast de tothom, ja que, en ambdós casos, proposaven dedicar temps per ajudar els altres. L'acte va estar presentat pel regidor de Benestar Social, Alexandre Samaranch.

El Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de Collbató acull joves, de 12 a 18 anys. El centre de Collbató, en funcionament des de fa uns 5 anys, ofereix servei d'acolliment per a la guarda i educació dels seus usuaris, mentre no poden retornar amb la seva família o se'ls troba una família d'acollida. Els dos representants del centre, Isabel Martin i Joan Pastor, van voler destacar que els nois que són en un CRAE no tenen cap mena d'historial penal; són, simplement, infants o joves que no poden ser amb les seves famílies biològiques per problemes de la família (desestructuració, etc.). Així doncs, són joves com els altres però que no han pogut desenvolupar-se dins de la seva família i que estan tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

 

Els dos representants del CRAE van explicar que el centre de Collbató és de portes obertes, on els joves poden ser acollits i conviure, reben servei de menjador, poden descansar i reben atenció psicològica, social i educativa per part dels educadors socials que els acompanyen les 24 hores.

 

Compartir estones de lleure amb els joves

Aquests joves no tenen referents adults per ajudar a conformar la seva personalitat, a banda del personal del centre. Per això, la proposta de col·laboració que es va presentar a la jornada és la possibilitat que famílies de Collbató puguin compartir estones de lleure amb un dels joves. D'aquesta manera, es facilita la seva integració.

 

El procés és el següent: la família es posa en contacte amb el CRAE, que analitza la possibilitat de participar en el programa. A continuació, s'organitza un acte breu, com un berenar, com a primera presa de contacte i, a partir d'aquí, i en funció de la disponibilitat de la família, s'organitzen estades de lleure amb el jove, que poden ser un cop al mes o segons consideri la família. És una forma de dedicar una mica de temps per ajudar a altres persones que no han pogut gaudir d'una família a millorar la seva autoestima i integració social.

 

Si estàs interessat en col·laborar, pots contactar el CRAE Collbató en el correu-e imartin@actua.coop o al telèfon 661 49 37 68.

 

Col·laborar en la integració dels refugiats

La segona presentació de la jornada va estar protagonitzada per l'ONG Provivienda, una associació que, des de 1989, lluita per la millora de la realitat socioresidencial dels refugiats. L'associació treballa perquè les persones que han sol·licitat la consideració de refugiats puguin disposar, en primer lloc, d'un dret fonamental, com és el dret a l'habitatge, amb pisos d'acollida, i per aconseguir la seva integració i autonomia econòmica, mitjançant un lloc de treball.

 

La col·laboració que va presentar el seu representant, José Catena, és dedicar temps per ajudar els refugiats en la seva cerca de feina o en els tràmits que hagin de fer, ser parelles lingüístiques per facilitar el seu aprenentatge de l'idioma, o compartir amb ells estones de lleure. També va voler destacar que l'entitat està totalment oberta a qualsevol forma de col·laboració, en funció de les possibilitats de temps i de les propostes que es vulguin fer.

 

Si vols ajudar els refugiats, et pots posar en contacte amb Provivienda en el correu-e proviviendapibcn@provivienda.org.

 

Ajudar és a les nostres mans.



Data de modificació: 16/11/2018 11:19:35