Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

18:44  |  04/08/2020

Gran concert de la soprano Soledad Cardoso i de l’organista Izumi Kando, ahir, dins del cicle d’Amics de l’Orgue de Collbató

  • Izumi Kando i Soledad Cardoso, ahir a l'església de Sant Corneli

    Izumi Kando i Soledad Cardoso, ahir a l'església de Sant Corneli

7/10/2019

L'Associació d'Amics de l'Orgue de Collbató van portar ahir a Collbató l'original proposta dels "Sons del temps i la distància", un concert en què l'organista japonesa Izumi Kando i la soprano argentina Soledad Cardoso van sorprendre i emocionar el públic.

No és habitual escoltar música de tangos interpretada a l'orgue, com va passar ahir. Alguns temes, interpretats només a l'orgue, altres, a duo, amb la veu de soprano de Soledad Cardoso, que cantava amb una veu melodiosa i poderosa que al mateix temps acaronava i que va envoltar el públic d'emoció.

Mentrestant, les mans de la Izumi Kando passejaven per damunt del teclat com una brisa suau, però decididament ferma, mentre els seus peus ballaven lleugers fent les notes greus de les peces, en un exercici de perfecta coordinació.

Aries, oratoris, bolero, cançó tradicional japonesa i també una versió de la peça "Alfonsina i el mar", que va ser amb la qual van tancar el concert i que va arrencar les llàgrimes d'alguns espectadors.

Les dues artistes van regalar un bis al públic interpretant l'”Ave Maria, sobre l'Intermezzo de la Cavalleria Rusticana", de Mascagni.

I amb el cor ple de bells sons es va tancar un espectacular concert que va ser la prova de què un format de concert amb instruments clàssics, com és l'orgue o la veu d'una soprano, poden interpretar un repertori eclèctic, i apropar la música a les oïdes menys habituades.Data de modificació: 07/10/2019 12:43:10