Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

11:54  |  16/07/2024

Taxes municipals, dret a l’habitatge o suport al procés sobiranista al darrer ple municipal

  • Moment del ple celebrat ahir

    Moment del ple celebrat ahir

  • Moment del ple celebrat ahir

    Moment del ple celebrat ahir

19/3/2013

La sessió ordinària del ple municipal celebrada ahir al vespre deixava, entre d’altres qüestions, l’aprovació de diferents aspectes relatius a les taxes municipals o a la tinença d’animals, però també servia, a través de diferents mocions, per a mostrar el compromís municipals amb qüestions com el dret a l’habitatge o amb la declaració de sobirania impulsada al Parlament de Catalunya. En tot cas, la primera d’aquestes mesures que s’obria al debat dels representants municipals era l’aprovació de les modificacions de l’ordenança que regula la taxa per a la prestació de serveis a la piscina municipal i la taxa per serveis generals i la modificació de l’ordenança relativa a la de tinença d’animals domèstics. Aquestes modificacions eren aprovades amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal i l’abstenció del regidor del PP. Seguidament destacava la designació, amb el vot favorable de tots els grups municipals, dels membres representants de l’ajuntament en el Consell Escolar Municipal de Collbató. El consell, integrat tant pels representants de l’ajuntament com pels escollits a través de les eleccions als centres d’ensenyament, ja té data per a la seva propera reunió.

Arribava a partir d’aquí el torn per a les diferents mocions proposades. La primera d’elles, presentada de manera conjunta pels grups del PSC, CiU, GIC i ERC feia precisament referència als ajuntaments i el seu futur immediat demanant la retirada de l’avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local impulsat pel govern central. La proposta s’aprovava amb els vots a favor de tots els grups municipals i el vot contrari del PP. Aquest vot es reproduïa amb la segona moció relativa, en aquest cas, a garantir el dret a l’habitatge i que era presentada pel grup socialista.

Per la seva banda el GIC presentava a la consideració del ple una proposta destinada a declarar el nostre com a municipi lliure de la fractura hidràulica horitzontal, popularment coneguda com fracking, i que es fa servir com a tècnica per a localitzar gas i hidrocarburs. La moció rebia el suport de la resta de grups mentre que el regidor del PP s’abstenia al respecte. Aquest també era el resultat del vot de la segona moció presentada pel GIC i que tenia com a objecte reclamar el desenvolupament d’una llei del mínim vital per a les persones.

No s’assolia en tot cas un acord pel que feia a la moció relativa a la transparència, la qualitat democràtica i el bon govern al món local que presentava el GIC. L’equip de govern format per PSC i CiU va presentar una moció similar en considerar que el text dels independents vulnerava el dret a la presumpció d’innocència en un dels seus punts i considerava que no s’havia disposat de temps per tal que els serveis jurídics municipals fessin un informe al respecte. Socialistes i convergents proposaven la creació d’una comissió de treball per a elaborar aquest codi ètic de manera consensuada govern i oposició. El text s’aprovava finalment amb els vots favorables de PSC, CiU i ERC, l’abstenció del GIC i en contra del PP.

La sessió es tancava amb l’aprovació d’una moció donant suport a la declaració de sobirania i al dret a decidir.