Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

05:17  |  17/07/2024

Albert Blancafort, Premi Nacional d’Artesania de la Generalitat i Maria Amat, Diploma de Mestre Artesà 2015

  • Albert Blancafort, premiat

    Albert Blancafort, premiat

  • Foto de família amb els guardonats

    Foto de família amb els guardonats

7/7/2015

El president de la Generalitat, Artur Mas i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, van lliurar ahir els Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya, que reconeixen l’excel·lència d’artesans, entitats i empreses que han excel·lit en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector. En aquesta primera edició del Premis, s’atorguen cinc guardons: un de principal, el “Premi Nacional d’Artesania”, amb dues mencions especials, i quatre subcategories: “Premi a la Millor Marca Artesana”; “Premi a la Innovació”; “Premi Prestigia” i “Premi Restaura”.  

Es va atorgar el Premi Nacional d’Artesania de la Generalitat de Catalunya a Albert Blancafort i Engelfried, mestre artesà orguener, per la seva excel·lència en l’ofici reconeguda a nivell internacional, la seva tasca de recerca i innovació constant i el seu activisme per fer difusió de l’orgue en la societat.

En aquest acte celebrat al Palau de la Generalitat es van lliurar també els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2015, que reconeixen la trajectòria i el mestratge de 23 artesans catalans, entre ells una veïna de Collbató. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i destacar en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

Es va lliurar el Diploma de Mestre Artesà 2015 a Maria Amat i Domènech, puntaire de Collbató, per l’extensa tasca formativa i divulgativa duta a terme i la potenciació de tècniques clàssiques

A l'acte també hi eren presents el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez.