Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

02:44  |  15/12/2018

El doble concert de l'Escolania a les Coves de Montserrat esgota totes les entrades

  • Escolania de Montserrat

    Escolania de Montserrat

6/6/2018

El doble concert de l'Escolania de Montserrat a les Coves programat per divendres ha venut aquesta tarda les darreres entrades de la primera sessió, així que el doble passi, a les 19 i a les 20 hores, registrarà un doble ple. L'actuació és a benefici de l'ONG Collbató per a la Solidaritat.

Serà la primera vegada que l'Escolania de Montserrat actuï a l'interior de les Coves de Montserrat, una ocasió única de gaudir d'aquest espectacle en l'entorn fascinant de les Coves de Montserrat. La primera actuació prevista, a les 20 hores, va esgotar totes les entrades en pocs dies. Es va poder programar un altre passi, una hora abans, que també ha esgotat totes les localitats pocs dies després d'iniciar la venda.

 

L'Escolania de Montserrat està formada per 50 nois de 9 a 14 anys de tot Catalunya. La majoria d'escolans comencen a 4t de Primària (algun comença a 5è), i acaben a 1r o 2n d'ESO en funció de la veu.

 

L'Escolania és un centre integrat d'ensenyament bàsic i artístic, reconegut pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Al matí, els escolans reben l'ensenyament general de totes les assignatures, i dediquen tota la tarda a la música (llenguatge musical, assaig amb el Cor, estudi de dos instruments, orquestra, etc.).

 

Des de l'inici, fa segles, els escolans fan a través del cant un servei al Santuari de Montserrat, visitat per persones de tot el món que diàriament vénen a escoltar-los. I a Montserrat reben una formació global que els permeti créixer positivament en aquesta edat tan important.

 

L'actuació de l'Escolania a les Coves és a benefici de Collbató per a la Solidaritat, una ONG que, des de l'estiu del 2001, acull nens i nenes bielorussos que han patit les conseqüències de la catàstrofe de Txernòbil, amb la finalitat d'aconseguir la millora de la seva salut. L'objectiu final, a més de millorar la salut dels nens i joves acollits, és acompanyar-los a què tinguin l'oportunitat de viure en un futur en una zona neta de radioactivitat.Data de modificació: 06/06/2018 22:03:08