Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

16:24  |  14/11/2018

La Font del Còdol ha gaudit de la Festa Major més popular

  • El sopar de germanor de la Festa Major de la Font del Còdol

    El sopar de germanor de la Festa Major de la Font del Còdol

7/8/2018

De divendres a diumenge, la Font del Còdol ha reunit grans i petits en la seva festa major més popular, amb activitats perquè tothom se sentís part de la celebració.

La Comissió de la Festa Major va organitzar un complet programa d'activitats que es van iniciar amb el pregó, a la plaça U d'octubre, on els organitzadors van agrair la participació de les persones que s'apleguen a la festa, a les quals van definir de "molt especials". Segons van explicar els representants de la Comissió, aquest any la festa tornava a batre rècords, amb més de 250 persones que s'aplegaven al sopar de germanor per donar la benvinguda a la festa. A continuació, el grup de rock-blues Reckless va tornar a oferir una actuació plena de força i farcida de clàssics d'aquests estils musicals que van fer ballar de valent part dels assistents. La festa es va allargar amb una sessió de DJ que va accelerar el ritme de la nit.

 

A les 8 del matí de dissabte, una bona traca va provocar la despertada general i va donar pas a l'inici de la caminada popular de la festa major, amb 9 km de recorregut. Els esforçats caminants, que van haver d'afrontar temperatures molt elevades, van recuperar energies amb una botifarrada popular. Al migdia, quan més cremava el sol, la festa de l'escuma per a grans i petits va refrescar tothom que es va apropar a la plaça.

 

A partir de les 18 hores, oferta de nombroses activitats, com la xocolatada, la possibilitat de jugar amb els inflables i de mostrar l'equilibri i la capacitat de resistència amb el toro mecànic. Els més tranquils podien recórrer el barri amb el trenet elèctric. L'orquestra Solimar va oferir èxits tradicionals i la nit es va tancar amb un karaoke popular.

 

L'últim dia de la Festa Major, el diumenge, va començar més tard, amb la celebració de la missa a les 10.30 hores. A les 12 hores, a la plaça, hi va haver el vermut popular, que va donar pas al descans del migdia. A partir de les 18 hores, jocs tradicionals com la trencada de l'olla i el concurs de dibuix de la portada del programa de l'any vinent van tenir als més petits ben enfeinats. La plaça també albergava nombroses activitats, com el torneig de futbolí i exhibició de grafitis a la plaça per part del col·lectiu Doble A.

 

A partir de les 19.30 hores, el grup Roques Blaves va oferir havaneres, acompanyades del tradicional rom cremat per als assistents. Durant la seva actuació, la majoria del públic va fer la tradicional onejada de mocadors que, en aquest cas, va revestir un caràcter de protesta per la situació dels presos polítics, amb gran profusió de mocadors de color groc i la presentació de pancartes. I de la música, al foc. La colla de diables Salnitrats van oferir un correfoc que va omplir d'espurnes i corredisses la Font del Còdol, per part dels més agosarats, que ballaven sota el foc, al costat dels diables. Un cop celebrat el sorteig de la rifa, el duet Blau Magnòlia va oferir el tradicional ball del fanalet que va acomiadar com cal les festes.Data de modificació: 07/08/2018 14:51:45