Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

00:30  |  21/01/2019

Diada multitudinària a Collbató

  • La baixada de torxes, un dels actes destacats de la celebració de la Diada a Collbató

    La baixada de torxes, un dels actes destacats de la celebració de la Diada a Collbató

11/9/2018

La celebració de la Diada a Collbató continua la trajectòria ascendent pel que fa al nombre de participants. L'acte, realitzat ahir i que commemora la festa nacional de Catalunya, va tenir un caire festiu i, alhora, reivindicatiu.

Els actes es van iniciar a les 20.30 hores al Racó d'en Ponis, quan la segona tinent d'alcalde i regidora de Cultura, M. Teresa Casanovas, va donar la benvinguda als presents. A continuació, Enric Serra, coordinador de l'Assemblea Territorial de Collbató per la Independència, i l'alcalde, Miquel Solà, van llegir parlaments que advocaven per demanar la llibertat de Catalunya.

 

Després dels parlaments institucionals, es va procedir a les ofrenes florals. La primera va ser en representació de l'Ajuntament, realitzada conjuntament per l'alcalde i la cap de l'oposició, Ana Úbeda. A continuació van realitzar les ofrenes els grups polítics, i les entitats com l'Associació d'Amics de l'Orgue, l'Associació Teatral La Forja, l’ANC, l'Associació Collbató per a la Solidaritat, 4000Peus, l’Associació de Veïns del Casc Antic i Pujolet i la Colla de Gegants de Collbató.

 

La celebració va continuar amb la baixada de torxes, que, des del Pujolet va arribar a l'Ajuntament. Grans i petits van voler participar i il·luminar conjuntament la nit amb les torxes, en un acte emotiu i ple d'una gran bellesa visual. La comitiva de torxaires anava precedida per la Colla de Salnitrats de Collbató, que, amb els seus focs, van potenciar el caire festiu.

 

En arribar al Racó d'en Ponis, la comitiva es va aturar per escoltar El Cant dels Ocells, interpretat per tres joves de la localitat, per retre homenatge i com a recordatori dels presos pel procés d'independència de Catalunya.

 

Un cop finalitzada la baixada de torxes, als jardins davant de l'Ajuntament, va haver-hi coca, moscatell, sangria i aigua perquè els assistents poguessin recuperar forces mentre intercanviaven impressions.Data de modificació: 11/09/2018 13:50:58