Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

02:44  |  15/12/2018

Repensar l'habitatge

  • Primera de les xerrades de l'Associació Petit Món

    Primera de les xerrades de l'Associació Petit Món

7/10/2018

La xerrada que va tenir lloc ahir sobre el repte del canvi demogràfic i els seus models d'accés a l'habitatge, per part de l'advocat Andrés Labella i l'arquitecta Isabel Torres, va generar un gran interès entre els assistents, a la Sala Portals.

Labella i Torres van oferir noves opcions a la compra i el lloguer de l'habitatge, que van definir com a tinences intermèdies. Van posar com a exemple fórmules com les cooperatives de propietaris, que ja s'estan creant a diverses ciutats de l'Estat i les tinences compartides, en què el comprador va abonant cada mes una part del preu total, com si es tractés d'un lloguer, i, va assumint el percentatge corresponent fins que finalitza el pagament. També van fer esment als entorns comunitaris, que permeten una relació més fluïda entre les persones que hi viuen i, fins i tot, mitjançant solucions arquitectòniques modulars, la modificació de les llars en funció de les necessitats canviants de les persones, sense perdre en cap moment la seva intimitat, però gaudint d'espais de relació social si així ho volen.

 

Aquestes opcions, menys rígides que la compravenda i el lloguer habitual, van generar molt d'interès entre els assistents i un dinàmic debat en què es plantejaven possibles solucions als problemes d'habitatge de pobles com Collbató, sortint de la tradicional dinàmica capitalista i aportant més ànima en les relacions interpersonals.

 

Podeu veure tota la xerrada clicant en la imatge inferior.

 

 

La xerrada d'ahir va obrir el cicle que l'Associació Petit Món, de Collbató, ha organitzat fins a finals d'any. Pots veure més informació sobre les properes activitats a la seva pàgina web https://associaciopetitmon.wordpress.com/Data de modificació: 07/10/2018 11:32:49