Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

04:03  |  15/12/2018

Collbató uneix patrimoni, història i paisatge en les Jornades Europees del Patrimoni

  • La visita a l'orgue de l'església de Sant Corneli forma part d'una de les activitats previstes

    La visita a l'orgue de l'església de Sant Corneli forma part d'una de les activitats previstes

9/10/2018

Collbató et proposa aquest cap de setmana una sèrie d'activitats per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, que uneixen la divulgació del patrimoni del poble amb la història i la tradició musical, i també amb el paisatge natural de l'entorn.

Tant dissabte 13 com diumenge 14 d'octubre es proposen dues activitats, una de matí i una altra a la tarda.

L'activitat de matí dels dos dies començarà a les 10.30 hores a la plaça de l'Església i és un recorregut pels carrers de Collbató dels segles XVIII i XIX (St. Antoni, Bonavista i Nou) de la mà de la historiadora collbatonina Assumpta Muset.


La història de Collbató i, concretament, la seva tradició en la construcció d’orgues, es mostrarà a l'activitat "L'orgue és el rei dels instruments", de dissabte tarda. Començarà a les 16.30 hores a la plaça de l'Església, té una durada d’una hora, i constarà de dues parts: la visita guiada a l'espai temàtic dels orgueners i a l'orgue de l’església de Sant Corneli.


Per diumenge tarda està prevista una visita guiada gratuïta a les Coves de Montserrat. Gaudireu del nou espectacle audiovisual de "vídeo mapping" i la visita guiada per l'interior de la cavitat. El punt de trobada serà a la porta de les Coves a les 17 hores i la visita té una durada d’una hora.

 

Per participar en aquestes activitats cal inscriure's a turisme@collbato.cat. L’aforament és limitat. Per a les rutes i visites cal portar roba i calçat còmode i aigua.

Aquest 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. El patrimoni cultural abasta recursos del passat en moltes formes i aspectes, com monuments, paisatges, tradicions, entre d'altres. Un llegat del passat que ens permet mirar el nostre futur, amb un inqüestionable valor educatiu.


Informació relacionada


Data de modificació: 09/10/2018 15:21:11