Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

03:59  |  15/12/2018

L'alcalde de Collbató, citat a declarar pel referèndum de l'1 d'octubre

  • Citació de la Fiscalia Provincial de Barcelona

    Citació de la Fiscalia Provincial de Barcelona

11/10/2018

Miquel Solà, en qualitat d'alcalde-president de l'Ajuntament de Collbató, ha estat citat a declarar com a investigat davant de la Fiscalia Provincial de Barcelona, el dimarts, 16 d'octubre, a les 11 hores, a la Ciutat de la Justícia, a Barcelona, en el marc de les actuacions de l'Estat contra el referèndum de l'1 d'octubre.

La citació, amb data d'ahir dimecres, respon a l'ordre de la Fiscalia General de l'Estat de 26 de febrer de 2018 sobre providència de 7 de setembre de 2017 dictada pel Tribunal Constitucional. Aquesta providència admetia a tràmit la impugnació de les disposicions del Decret 139/2017 de la Generalitat de Catalunya, de 6 de setembre de 2017, relatiu a la convocatòria del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya.

 

Com a investigat, l'alcalde haurà de presentar-se acompanyat d'advocat. Tal com s'indica en la citació, té dret a conèixer l'acusació formulada contra ell, a no declarar en contra seu, a nomenar advocat i procurador que el defenguin o a demanar que es nomeni un d'ofici.

 

La citació també recorda que té l'obligació de comparèixer a la citació del fiscal i que l'incompliment d'aquesta obligació pot donar lloc a què s'ordeni la seva detenció.

 

Aquesta citació forma part de les investigacions que es van obrir per ordre de l'anterior fiscal general de l'Estat, el difunt José Manuel Maza, que va ordenar citar a declarar tots els alcaldes que van firmar decrets per cedir locals l'1-O, més de 700 alcaldes de tot Catalunya.

 

Dimarts a les 11 del matí hi ha prevista una concentració davant de la Ciutat de la Justícia de Barcelona en suport de l'alcalde.

 Data de modificació: 11/10/2018 13:38:34