Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

13:24  |  19/07/2024

CuEmE: Cultura emprenedora a l'escola

  • Presentació de la II edició a Collbató del programa CUEME

    Presentació de la II edició a Collbató del programa CUEME

8/11/2018

L'Ajuntament de Collbató va presentar ahir als pares i mares de les escoles La Salut i Mansuet la segona edició a Collbató del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), que fomenta l'esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària.

Amb aquest programa l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar per comercialitzar els seus productes, amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials.

 

L'acte, realitzat a la sala d'actes del Casal de Cultura, va ser presentar per la regidora de Promoció Econòmica, M. Teresa Casanovas; el regidor d'Educació, Alex Samaranch; la tècnica de Promoció Econòmica, Elisabet Blasco i la tècnica d'Educació, Marisa Casanovas. A la presentació, la regidora Casanovas va remarcar l'èxit de la primera edició, que ha fet que Abrera se sumi aquest any al programa i va destacar que Collbató va ser capdavanter en accedir a aquest programa sent una població petita, arribant a acords amb altres poblacions per sol·licitar-ho conjuntament. Segons va afirmar, "d'aquesta manera hem trencat la barrera entre els pobles petits i grans". El regidor Samaranch va destacar l'èxit aconseguit a la primera edició i els grans beneficis que aquest projecte aporta en l'educació i en el creixement de l'infant.

 

Els alumnes, socis de la seva pròpia cooperativa

La metodologia educativa és el treball per projectes. Els alumnes fan totes les passes per crear una cooperativa per a la comercialització dels seus productes. Des de la constitució, la creació de la imatge corporativa, la recerca de formes de finançament, la producció i la comercialització dels productes, que finalment es farà al mercat local de Collbató.

 

El programa reforça valors com la solidaritat, la igualtat d'oportunitats i l'equitat i és una eina d'inclusió social. Fomentar l'emprenedoria mitjançant cooperatives centra l'activitat empresarial en la persona i no en el capital, les cooperatives es gestionen de manera democràtica i participativa i donen part dels beneficis a projectes socials.

 

El paper dels ajuntaments i ens locals és facilitar la relació de les escoles amb l'entorn i promoure la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana de les cooperatives. Els serveis de Promoció Econòmica i d'Educació de l'Ajuntament de Collbató actuaran com a dinamitzadors i coordinadors del projecte, posant els seus recursos al servei de l'esperit emprenedor de l'alumnat.



Data de modificació: 08/11/2018 09:34:11