Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

08:31  |  16/09/2019

Continuen els treballs de protecció dels accessos a les Coves de Montserrat

  • Treballs de contenció als accessos a les Coves de Montserrat

    Treballs de contenció als accessos a les Coves de Montserrat

25/7/2019

Continuen els treballs de protecció dels accesos a les Coves de Montserrat que es van iniciar el 10 de juny, previstos fins al 5 d’agost, i que tallen els accessos a les Coves (Salnitre i Freda), les rutes GR 5, GR 172 i el camí de les Feixades, de dilluns a divendres.

Els treballs s'aturen durant les visites reservades a les coves i s'obre puntualment el pas perquè els visitants hi puguin accedir amb seguretat.

 

Aquestes obres se centren en el tram superior d'accés a la cova, on se situen les escales que efectuen tot un seguit de revolts en la mateixa secció vertical. Les actuacions que ens duen a terme són la instal·lació d'una pantalla dinàmica contra despreniments de roques dels vessants, situada sobre el camí d'accés, per interceptar i aturar els blocs en moviment, i l'estabilització puntual del vessant, enfocada a controlar els despreniments de blocs en situacions inestables, que per la seva mida no podrien ser aturats per les barreres. El cost d'aquestes actuacions l'assumeix el Patronat de la Muntanya de Montserrat.Data de modificació: 26/07/2019 10:51:28