Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

08:02  |  16/09/2019

La Diada creix a Collbató

  • Vista general del Casinet durant la celebració de la Diada

    Vista general del Casinet durant la celebració de la Diada

11/9/2019

La celebració d'enguany de la Diada a Collbató va haver de lluitar contra les condicions climatològiques adverses, que van obligar a la celebració dins del Casinet i a la suspensió de la marxa de torxes. Tot i els inconvenients, la celebració va mostrar una clara tendència creixent.

Amb una participació de més entitats de Collbató i amb un gran nombre d'assistents, el Casinet es va omplir per celebrar la Diada, ahir nit. A les 20.30 hores, l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, i la regidora de Cultura, Mar Andreu, van donar la benvinguda als assistents i van presentar els integrants de l'Escola de Música Municipal de Collbató, que van interpretar L'Estaca.

 

Els representants del Consistori van realitzar l'Ofrena Floral de l'Ajuntament, que va donar pas a les ofrenes dels partits polítics i entitats del poble. Entre els partits, hi van participar Esquerra Republicana de Collbató, Grup d'Independents de Collbató, Socialistes de Collbató i Junts per Collbató-Més Collbató. Seguidament, van fer les seves ofrenes les entitats Assemblea Nacional Catalana de Collbató, Associació Teatral La Forja, Associació de Veïns del Casc Antic i Pujolet, Collbató per a la Solidaritat, Associació de Dones, Amics de l'Orgue, Colla de Gegants de Collbató, Bombers de Collbató, Associació de Joves de Collbató, Cassolaires de la Font del Còdol, Veïns del Cant dels Ocells i 4000Peus.

 

Per tancar l'ofrena, l'Escola de Música va interpretar El Cant dels Ocells, que va obrir el torn de discursos, fets per l'Enric Serra, d'Assemblea Nacional Catalana de Collbató, i per l'alcalde de Collbató.

 

A continuació, es van projectar dos vídeos, sobre el projecte Llum i Llibertat i sobre les dones represaliades pel procés.

 

L'Escola de Música va convidar totes les persones a interpretar Els Segadors, i, finalitzada la interpretació conjunta de l'himne nacional de Catalunya, l'Ajuntament va oferir coca i mistela als assistents.Data de modificació: 11/09/2019 08:58:26