Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

12:27  |  18/07/2024

El dimarts 10, a les 18 hores, el Casal de Cultura acollirà la presentació de la tercera edició de la cursa Vertical Montserrat 2020

  • Imatge de la presentació de la prova

    Imatge de la presentació de la prova

9/12/2019

L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, de representants impulsors de la Vertical Montserrat, de Bombers de la Generalitat, de l'Obra Social Sant Joan de Déu i de Ferrocarrils de la Generalitat.

Els acompanyarà també el Teo Marco Rubio, atleta inclusiu participant en la 2a edició de la Vertical Montserrat i representants de dues iniciatives que han refermat la dimensió solidària de la Vertical Montserrat: la Festa Val d'Esparreguera i la Cursa Neardental.

L'acte serà conduït pel periodista Sergi Lladó i comptarà també amb la presència d'en Pere Vilà, representant territorial de l'Esport a Barcelona.

 

Sota el lema “Cada esglaó compta, cada persona suma”, la cursa Vertical de Montserrat està coorganitzada per Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, i compta amb el suport de FGC, l’Abadia de Montserrat i del Patronat de la Muntanya de Montserrat. La cursa ajuda a finançar programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a infants en risc i es vol consolidar com un esdeveniment esportiu de referència, cada vegada més inclusiu, i també com un gran esdeveniment solidari a benefici dels programes que duu a terme Sant Joan de Déu amb la infància en risc. És amb aquest objectiu que s’emmarca dins del projecte Bombers amb Causa.

 

La tercera edició se celebrarà el 28 de març de 2020, arriba amb més novetats: la suma d’una nova categoria solidària i amb un nou padrí, l’alpinista Sergi Mingote. Durant el mes de gener s'obriran les inscripcions.

 

La Vertical Montserrat és una cursa amb sortida individual, on el corredor ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d'enllaç sense escales de 80 metres. El desnivell és de 288 metres, la distància total, 1000 metres un total de 2.180 esglaons. La Vertical Montserrat forma part de la Towerrunning Tour 2020 de la Towerrunning World Association (TWA).


Si vols assistir a aquesta presentació el dimarts vinent, es prega que confirmis assistència a verticalmontserrat@gencat.cat.

 



Data de modificació: 09/12/2019 06:10:32