Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

19:03  |  04/08/2020

Collbató per a la Solidaritat suspèn l'acollida d'infants d'aquest estiu per la COVID-19

  • Collbató per a la Solidaritat suspèn l'acollida d'infants d'aquest estiu per la COVID-19

    Collbató per a la Solidaritat suspèn l'acollida d'infants d'aquest estiu per la COVID-19

28/7/2020

L'Associació Collbató per a la Solidaritat, que organitza des de fa 19 anys l'acollida d'infants afectats per la radiació de Txernòbil, suspèn aquest estiu l'acollida a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Collbató per a la Solidaritat estava treballant en l'organització del programa de sanejament de l'estiu 2020, juntament amb la fundació col·laboradora a Bielorússia, i amb la Federació Pro Infància Txernòbil (la federació d'associacions que tenen com a finalitat l'acolliment temporal a l'Estat de nens i joves afectats per la radiació de l'accident de Txernòbil).

Després de valorar la situació actual i realitzar les consultes a la Fundació Bielorussa, a les autoritats de Bielorússia i a la Federació, l'ONG ha hagut de suspendre el programa de sanejament d'aquest estiu 2020. És la primera vegada en 19 anys que no podran venir els acollits afectats per Txernòbil a Collbató.

També s'ha hagut de suspendre el campament amb nens i joves amb patologies oncològiques que s'havia de fer aquest estiu a zona neta de radiació a Bielorússia sota el paraigua de la Federació en què participa l'ONG.

Collbató per a la Solidaritat continua en contacte amb les persones acollides i les seves famílies per ajudar-los en aquests moments i treballa per preparar accions d'ajuda directa als acollits a Bielorússia i estudiar si és possible que vinguin a Collbató per les vacances de Nadal, tot i les dificultats.

Si no fos possible l'acollida aquest Nadal, l'ONG estudia poder realitzar alguna acció d'ajuda humanitària en el terreny, com ajuda a orfenat, hospital o escola, a més de continuar donant suport als acollits a Bielorússia.

L'entitat vol transmetre el seu agraïment a totes les famílies acollidores, socis, administració, empreses, i a tothom que els dóna suport per fer possible la seva tasca.Data de modificació: 28/07/2020 11:19:43