Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

06:16  |  22/10/2020

La Generalitat publica les noves mesures per fer front a la COVID-19

  • La Generalitat publica les noves mesures per fer front a la COVID-19

    La Generalitat publica les noves mesures per fer front a la COVID-19

16/10/2020

Les noves mesures per fer front a la COVID-19 que es van anunciar ahir, han entrat en vigor aquesta matinada, quan la Generalitat ha publicat la resolució del Departament de Salut al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El text, d’aplicació a tot Catalunya, fixa limitacions a bars i restaurants, comerços, instal·lacions esportives, parcs i jardins i el foment del teletreball.

Les restriccions en l’àmbit universitari i als actes religiosos queden pendents de la validació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Aquestes són les restriccions a les diferents activitats que incorpora la resolució publicada aquesta matinada:

 

Servei per emportar, a bars i restaurants

Queden suspeses les activitats de restauració a bars i restaurants, que només poden oferir serveis de lliurament a domicili o de recollida a l’establiment, amb cita prèvia.

 

A la feina, foment del teletreball i mesures d’higiene

Als centres de treball, indica que s’ha de promoure mesures organitzatives i tècniques per limitar al màxim la mobilitat, prioritzant el teletreball i altres mesures, com horaris esglaonats d’entrada i sortida.

 

Comerços, límit del 30% de l’aforament

La resolució limita al 30% de la capacitat l’aforament als comerços. L’apertura al públic dels establiments amb una superfície útil d’exposició i venda superior a 400 metres quadrats queda condicionada a aplicar sistemes de control de l’accés i de l’aforament en temps real.

 

Hi ha una sèrie de comerços que poden mantenir l’aforament al 50%. Concretament, els establiments d’alimentació, de begudes, de productes higiènics i d’altres productes de primera necessitat, així com farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària hauran de reduir l’aforament al 50%.

 

Equipaments esportius i activitats culturals, 50% de l’aforament

Queda limitat al 50% l’aforament a les instal·lacions i als equipaments esportius. L’aforament a les activitats culturals queda limitat al 50%, com també en el cas dels actes religiosos i cerimònies civils.

 

Les competicions esportives, ajornades

La resolució estableix l’ajornament de totes les competicions esportives, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.

 

Parcs i jardins, tancats a les 20 hores

Els parcs i jardins públics i les àrees de joc infantil poden obrir-se, seguint les pautes d’ús i manteniment aprovades pel PROCICAT, però no es permetrà el seu ús a partir de les 20 hores.

 

El transport públic ha de mantenir el 100% de l’oferta

El transport públic ha de mantenir l’oferta al 100%. Encara que es produeixi una reducció de la demanda, només es pot reduir l’oferta en horari nocturn.

 

La resolució es fonamenta en la situació a Catalunya, amb moltes zones que presenten brots de COVID-19 i amb la intensificació de la transmissió comunitària a tot Catalunya, amb una taxa d’incidència acumulada que es troba per sobre dels 250 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies.

 

Pots consultar la resolució, en el document adjunt.


Informació relacionada


Data de modificació: 16/10/2020 10:01:55