Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:45  |  17/07/2024

Collbató congela les ordenances fiscals per a l'any 2021

  • Ple extraordinari en què es van aprovar les Ordenances Fiscals de l'any 2021

    Ple extraordinari en què es van aprovar les Ordenances Fiscals de l'any 2021

28/11/2020

El ple de l'Ajuntament de Collbató ha aprovat congelar les ordenances municipals de cara a l'any 2021, tenint en compte els efectes econòmics i socials de la pandèmia per la COVID-19.

El ple de l'Ajuntament de Collbató ha aprovat congelar les ordenances municipals de cara a l'any 2021, tenint en compte els efectes econòmics i socials de la pandèmia per la COVID-19.

 

Així doncs, els principals canvis registrats han estat modificacions en el seu redactat per adequar-les a la normativa.

 

A l'Impost de Béns Immobles s'ha afegit algunes novetats, com la bonificació de l'ús residencial d'habitatges de renda limitada per a joves.

 

A l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, s'ha incorporat una proposta del grup Socialista per derogar la bonificació als vehicles de més de 25 anys, que va en línia de potenciar l'ús dels vehicles menys contaminants.

 

Tal com va comentar l'alcalde, Miquel Solà, amb aquesta congelació, "es dóna resposta a la situació actual; no era el millor moment per incrementar la pressió fiscal cap als veïns". Solà va concloure que "l'Ajuntament notarà la manca d'ingressos, així que ens cal adaptar el pressupost a la situació que estem patint".

 

La regidora de Junts Collbató-MES Collbató Maria Teresa Casanovas, es va queixar de no rebre resposta a un correu que havia enviat amb propostes. També va proposar una bonificació per a les obres de millora en les façanes del Nucli Antic.

 

Per part de Socialistes de Collbató, la regidora Gemma Rodríguez va indicar que “ens hauria agradat que hagués entrat el 50% de recàrrec a les llars desocupades, per fomentar el lloguer”.

 

L’alcalde la va respondre que el seu correu s’havia enviat fora de termini, quan el ple ja estava convocat, i per això no es va poder tenir en consideració.

 

Les ordenances fiscals de Collbató per a l'any 2021 es van aprovar amb 9 vots a favor i 2 en contra. A favor van votar ERC-GIC-AM, Socialistes de Collbató-CP i Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs); en contra, Junts per Collbató-MES Collbató.

 

La votació de les ordenances fiscals es va fer en el ple extraordinari celebrat per videoconferència el 19 d'octubre de 2020. Pots veure el ple en aquest enllaç del canal YouTube municipal: https://youtu.be/FYZ95uR8Sr8

 

 

 



Data de modificació: 17/12/2020 12:22:17