Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

18:09  |  19/06/2021

Collbató es prepara per evitar els incendis aquest estiu

  • Boca d'incendis

    Boca d'incendis

11/6/2021

S’està treballant ja en diferents línies d’actuació per minimitzar el risc.

El municipi de Collbató ja prepara la temporada d’estiu i amb la prevenció d’incendis en el punt de mira donat que està qualificat d’alt risc d’incendi forestal. Anualment es treballa en diferents línies d’actuació per minimitzar aquest risc. Diferents administracions implicades com el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat realitzen actuacions al medi natural.

 

Durant aquest mes juny l’Ajuntament recordarà als propietaris de parcel·les edificades en sòl urbà, que cal desbrossar herbes i matolls, aclarir els arbustos i en relació als pins existents, esporgar branques baixes i si cal, tallar-los amb l’objectiu d’evitar la continuïtat horitzontal de les capçades.

 

Posteriorment es realitzaran les corresponents inspeccions per comprovar si els propietaris han mantingut la vegetació en bones condicions de seguretat. Si s’escau s’iniciaran expedients sancionadors als propietaris que no hagin fet els treballs de manteniment en les seves parcel·les.

 

L’Ajuntament per la seva banda, està executant els treballs de manteniment de les franges de protecció al voltant de les zones urbanitzades del municipi, que en cas d’incendi ofereixen un espai de baixa combustibilitat que permetrien disminuir la intensitat del foc i facilitar les tasques d’extinció. Aquest any ja serà el sisè que aquest manteniment es fa mitjançant la pràctica de la silvopsatura, amb un ramat de cabres i el seu pastor que pasturen el bosc. Així que recordeu que si veieu un ramat de cabres a Collbató, està treballant per garantir la vostra seguretat en cas d’un incendi forestal!

 Data de modificació: 08/06/2021 09:10:28