Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

06:39  |  31/07/2021

Restricció d’accessos a Montserrat per risc d'incendi

  • pla alfa 23

    pla alfa 23

22/7/2021

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha activat el Pla Alfa nivell 3 de risc d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures. Dins del nivell 3 es recomana, com a mesura de prevenció, restringir al màxim tota activitat al medi natural.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que, a partir de les 00.01 hores de demà 23 de juliol, s’activa el nivell 3, el més alt, del Pla Alfa de riscos per incendi a tot el Parc Natural de la muntanya de Montserrat. Com a conseqüència de la seva activació, es restringeix l’accés al massís de Montserrat, una limitació que afecta, entre d'altres, als accessos que hi ha al nostre municipi. Aquesta limitació seguirà vigent fins que no disminueixi el risc d’incendi i es baixi el nivell d’alerta. Entre les afectacions que comporta el nivell 3, no es podrà accedir a les Coves de Montserrat de Collbató ni a l’Àrea d’Esplai de la Salut.

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi. El nivell 3 implica vigilància exclusiva i restricció d'accés als massissos forestals. L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc.

 

Demanem que extremeu les precaucions i seguiu les indicacions per evitar que es produeixi cap incident.

 

Més informació a http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-perill-incendi/

 

 Data de modificació: 22/07/2021 17:05:43